Напредак откинуо бод Пролетеру у надокнади (1:1)

Дебитант у Суперлиги Србије, новосадски Пролетер, умало да освоји нова велика три бода у мечу са Напретком у Новом Саду, ипак гости из Крушевца су успели да се извуку (1:1).
Superliga Srbije: Meč Proletera i Voždovca Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Суперлига Србије: Меч Пролетера и Вождовца Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Секунде су делиле фудбалере Пролетера од победе која би по приказаној игри била заслужена, а онда је најбољи стрелац Напредка Алекса Вукановић утрчао између одбране Пролетера и савладао Милоша Весића, па су Крушевљани (не)заслужено однели бод, а били су близу заслуженог пораза.

Ношени квалитетним играма у прва три кола фудбалери Пролетера ушли су у меч храбро и без респекта и од првих минута ставили Крушевљанима до знања да их интересује само победа. Озбиљно су момци тренера Радојчића претили из прекида из најјачег оружја из кога су постигли водећи и једини гол.

Искоса са десне стране оштар центаршут извео је Чоловић, а Немања Човић надвисио је одбрану гостију и ударцем главом послао лопту у сами угао. Држали су Новосађани све конце игре у рукама и сем два оштра центаршута која је успео да анулира голман Весић нису озбиљније угрозили гол Пролетара, па су домаћи отишли заслужено на одмор са минималном предношћу.

У другом полувремену сем у првих 10 минута Новосађани су контролисали игру, имали су преко Чоловића и Андрејевића лепе прилике да увећају вођство. А, онда је стигла несретна надокнада и гол Вукановића који је растужио Новосадску публику.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1.500, судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Човић у 27. за Пролетер, а Вукановић у 90+4 минуту за Напредак. Жути картони: Плавшић, Човић (Пролетер), а Не. Петровић, Надиаје и Баха (Напредак).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Андрејевић 8, Ламбулић 7, Плавшић 7 (Јаблан), Човић 8 (Вукобратовић), Миросављев 7, Новаковић 7, Чоловић 7 (Јовановић), Кочовић 7, Букорац 7, Раденовић 7.

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 7, Костић 6, Ескић 6 (Баха 6), Аливодић 6 (Рушевић 6), Вулић 7 (Ивановић), Вукановић 7, Вешковац 6, Боранијашевић 6, Остојић 7, Не. Петровић 6, Ндиаје 6.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести