Немеш освојио титулу првака света

Српски рвач Виктор Немеш освојио је титулу првака света, пошто је вечерас у финалу Светског првенства грчко-римским стилом у Паризу, у категорији до 75 килограма, савладао Руса Александра Чекиркина са 4:1.
1
Фото: EPA/SERGEI ILNITSKY

Немеш је на путу до финала победио Иранца Саида Морада Абдвалија, Казахстанца Максата Јережепова, Јермена Карапета Чалхана и, у полуфиналу, Белоруса Казбека Киолу са убедљивих 7:0.

Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас српском репрезентативцу.

"Верујем да је за Вас ово најсјајнији тренутак у каријери, имајући у виду да је ово Ваша прва титула светског првака. За Србију и њене грађане Ваша титула је доказ да у овом спорту, као једној од најстаријих дисциплина, имамо врхунске спортисте, који на сваком такмичењу достојанствено и часно представљају своју земљу", навео је Вучић.

"Надам се да ћете и убудуће постизати овако изузетне резултате“, истакао је у честитки председник Вучић.

"Сјајан низ српске доминације на светској рвачкој сцени се наставлка! Србија је данас добила новог светског шампиона у рвању Виктора Немеша! Честитам Виктору, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије! Хвала што се још једном српска застава виорила на светском постољу на понос свих нас! Свака част!“, наводи се у честитки министра омладине и спорта Вање Удовичића.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести