Александар Атанасијевић има коронавирус

Српски одбојкаш Александар Атанасијевић заражен је вирусом Ковид-19.
atanasijevic
Фото: FIVB

Коректор репрезентације Србије је био позитиван на тесту и, како је истакао, има лакшу клиничку слику ове болести.

Атанасијевић је најтеже дане пандемије коронавируса провео у Италији, где је било жариште, а заражен је тек по доласку у Србију.

"Позитиван сам на вирус корона. Још не знам где сам га добио, преслишавам се с ким сам све био у контакту. Надам се да нисам никоме пренео заразу, мојим родитељима и пријатељима. О томе сада размишљам и нормално желим да што пре оздравим", рекао је за "Новости" Атанасијевић.

Он је у Перуђи, где игра већ неколико година, провео два месеца у карантину и уједно се опорављао од операције колена.

Први симптом била је повишена температура.

"И сада имам благу температуру. Уствари, да нисам пре месец дана у Перуђи оперисао колено, не би ми опао имунитет и вероватно бих био асимптоматичан. А у болници у Перуђи сам после операције имао и лакшу упалу плућа. Како је тамо епидемија била много јача него у Србији, пет пута су ме тестирали и увек сам био негативан. И пре него што сам се вратио у Београд тестирао сам се како не бих морао у карантин", истиче Атанасијевић и закључује:

Доктори су ме прегледали, урадили неопходне анализе, снимали плућа и, срећом, све је у реду. Зато су ме послали на кућно лечење, две недеље морам да будем у самоизолацији. Кажу и да вирус није више тако јак, али је очигледно да човек никако не сме да се опусти. Даће Бог да све прође како треба и да што пре оздравим".

Подсетимо, у првим данима епидемије, од Ковид-19 вируса је оболео и либеро Никола Росић, који је вирус прележао на београдском Сајму.

(Б92)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести