Андрија Вилимановић, нови техничар у редовима шампиона: Долазак у Вошу прави избор

Брзо је реаговала управа Одбојкашког клуба Војводина НС семе по раскиду сарадње са дизачем Вуком Тодоровићем и довела је двадесетпетогодишњег Андрију Вилимановића.
Andrija Vilimanovic2
Фото: Андрија Вилимановић, фото: ЦЕВ

Рођени Краљевчанин потписао је са шампионом уговор на две године и челници клуба одрадили су на тај начин важан део посла у састављању тима за предстојећу сезону. Биће доста промена у играчком кадру, тако да ће тренер Слободан Бошкан и стручни штаб имати посла преко лета, с обзиром на то да је прошле сезоне екипа била малтене иста, а сада није задржан ни костур одласком петорице првотимаца. То, међутим, не ремети планове шампиона, који су и даље исти – три домаћа трофеја и што бољи резултати у Лиги шампиона. У складу с тим довођење Вилимановића је пун погодак.

– Долазак у Војводину је прави избор. Пресрећан сам што ћу носити дрес клуба о ком не треба трошити речи, поготово о томе како фукционише. Амбиције су највеће у свим домаћим такмичењима и посебно ме радује то што ћу се борити за трофеје – рекао је Вилимановић.

Он је поникао у Рибници, играо је једну сезону на позајмици у Инђији, а потом је прешао у Нови Пазар када су се плаво–бели борили за титулу управо против Војводине. Ипак, те 2018. у плеј–офу Новосађани су славили 3:1 и узели пехар, а Андрија се радовао освајању Купа и Суперкупа.

– Горко сећање ми је на ту финалну серију, још нисам преболео губитак титуле. Надам се да ће Војводина ове сезоне освојити сва три домаћа пехара.

У иностранство је Вилимановић отишао 2018. када је прешао у АЋ Волеј из Љубљане. Играо је тада две сезоне Лигу шампиона, а на домаћој сцени узео је две титуле првака Словеније, два Купа и исто толико пута је освојио Регионалну лигу. Прошле сезоне био је члан турске Халилије.

– Сваком спортисти је циљ да игра у најјачем такмичењу, а то је Лига шампиона. Задовољан сам што ћу бити у клубу који ће се надметати са најбољима у Европи и надам се да ће то што је Војводина у групној фази привући још неке добре играче да дођу у екипу. Верујем да и у Лиги шампиона  можемо да остваримо добре резултате – казао је Вилимановић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести