Бачкоградиштанци приредили прави „Дан одбојке“

Одбојшаки клуб Либеро из Бачког Градишта, у сарадњи с Канцеларијом за младе општине Бечеј, организовао је „Дан одбојке“ за девојчице у Спортском центру „Ђорђе Тапавица Џоја“.
Gradistanke
Фото: ОК Либеро

У питању је био традиционални, четврти по реду, турнир за млађи узраст, које је ове године био само у конкуренцији девојчица, рођених између 2008. и 2012 године. Такмичење је попримило меморијални карактер, у знак сећања на зимус у саобраћајној несрећи настрадалу одбојкашицу „Либера“ Паулину Пани Шолтиш.

- Од ове године турнир се зове Меморијал „Паулине Пани Шолтиш“, а имао је и хуманитарни карактер, јер је прикупљан добровољни прилог за лечење младог сусељана Алексе Продановића (13), који је у марту страдао такође у саобраћајној несрећи, на путу ка Парку припроде Стара Тиса код Бисерног острва. Скупили смо и уплатили на рачун 23.180 динара - рекао је, у име организатора, тренер ОК Либеро Маринко Момчичевић.

Он је одмах потом додао и следеће:

- Наступило је 12 клубова са 64 екипе, па се на терену нашло око 400 девојчица. Три клуба су отказала учешће вече уочи турнира и то због болести тренера. Како су нам у гостима били побратими из Бијељине, турнир је имао и међународни карактер. Иначе, на њему су наступили клубови из све три војвођанске регије. Задовољни смо учинком наших девојчица, јер генерација 2009. освојила је злато, годину дана старије одбојкашице биле су сребрне, а најмлађе су освојиле бронзу.

Екипе су водиле битке с четири играчице у пољу и две у резерви. Због масовности, све је потрајало до 17 сати, када је настављено дружење, а КУД „Ђерам“ оплеменио је својим наступом читаву манифестацију.

Ево и победника у свим узразним категоријама: Вориорс из Бачке Паланке био је најбољи у најмлађем узрасту (2012. годиште), док је Либеро из Бјељине био први код годину дана старијих девојчица. Соко из Нове Гајдобре био најбољи у конкурецији 2010, домаћин Либеро тријумфовао је у конкуренцији играчица рођених 2009. године, а девојчице ТСК-а из Темерина у најстаријем узрасту (2008.).

В. Јанков

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести