Бошкан дебитује на клупи шампиона

Само два дана да се припреми за прву утакмицу коју ће водити као нови тренер Војводине НС семе имао је Слободан Бошкан, прослављени одбојкашки ас, који је до сада обављао функцију спортског директора.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Као што је тренутак у ком је заменио Синишу Гавранчића поприлично изазован због почетка плеј–офа, такав је и први противник шампиона у дуелу у ком ће нови стратег дебитовати на клупи црвено–белих. Од 18 часова Војводина НС семе угостиће у последњем колу Суперлиге Раднички из Крагујевца, који је Новосађане  елиминисао из Купа, а тријумфовао је у првенственом сусрету у Шумадији. Мотива је на претек у овом тренутку, поготово због реванширања Крагујевчанима.

– Показао је Раднички квалитет у последњих неколико утакмица, финалиста је Купа и сигурно је изазован противник. Желимо да одиграмо најбоље што можемо и да победимо. Ово је веома важан дуел за нас, а самим тим има доста мотива, како за мене, тако и за играче– рекао је Бошкан.

Нови стратег одрадио је два тренинга са екипом.

– Мој утисак је да има много добрих ствари и самим тим нећу имати пуно шта да мењам. Оно на шта ћу обратити пажњу биће техничке ствари, па мислим да ћу ш ситним кориговањима постићи неке ствари које ће допринети да освојимо титулу. Сваки тренер има своју филозофију, а ја ћу се трудити да што мање мењам оно што је добро, а да надоградим оно за шта мислим да има простора – јасан је Бошкан.

Клуб је  и званично представио новог стратега, а конференцији су присуствовали и помоћни тренер Ђорђе Ђурић и кондициони Александар Јованчевић. У стручном штабу само је једна промена, а то је долазак Дејана Вулићевића на место другог помоћног тренера. Он је сарађивао са садашњим селектором Србије Слободаном Ковачом док је био на челу Ирана и Словеније, а више од десет година је радио у иностранству. 

– Пре три године дошао сам  у Нови Пазар два -три месеца пред крај сезоне када се борио за опстанак и остварили смо циљ. Велика ми је част што ме је Слободан Бошкан позвао. Војводина је највећи клуб, најбоље организован, са дугом, успешном традицијом у Србији и свакоме је жеља да буде њен члан – истакао је Вулићевић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести