Чак 150 одбојкашких екипа такмичило се у центру Апатина

Одбојкашки турнир одржан у центру Апатина (Стрит волеј Апатин 2020) испунио је очекивања.
apatin 1
Фото: Приватна архива

Учествовало је чак 157 екипа, девојчице су се такмичиле у осам а дечаци у шест узрасних категорија. Био је то прелеп одбојкашки фестивал, један од најмасовнијих у региону, свакако за незаборав свим учесницима.

Током читавог дана чуо се свима драг жагор дечијих гласова из којих је одзвоњавала неописива радост приликом сваког освојеног поена. На 14 терена водила се беспоштедна борба за сваку лопту, поен, сет и бодове. Мада им је успех на оваквом такмичењу од великог значаја, деца су већ сада васпитана у спортском духу и поштују кодекс понашања, па је 15 судија са територије Војводине без много напора привели око 150 утакмица крају, уз констатацију да су то одрадили одлично.

Само је корона могла спречити да овај турнир не добије традиционални међународни карактер, јер су ове године изостали такмичари из Хрватске и БиХ, али нема сумње да ће утисци велике већине учесника допрети до њих и да ће се наредне године поново појавити. Но, и поред свих потешкоћа, Апатин је  поново био организатор једног од најмасовнијих турнира у држави и региону.

- Драго нам је да су учесници, тренери и представници клубова задовољни напустили наш град и да су отишли са пуно лепих утисака. Остварен је циљ, а то је омасовљавање спорта и усмеравање младих на прави пут. Убеђен сам да ће неко од ових дечака и девојчица понети репрезентативни дрес и остварити лепу спортску каријеру. Многи су приказали завидно знање, што нам даје за прево да се надамо да ће српска одбојка остати у светском врху - каже главни организатор и први човек апатинске одбојке Милош Поповић, који се посебно осврнуо на оне који су помогли организацију турнира:

- Захваљујемо се свима који су дали свој допринос у реализацији  турнира, а то су: Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Одбојкашки савез Војводине, Вебер Саинт - Гобаин Апатин, ДОО Еду­калис Београд, Дисконт пића Слап Апатин и Одбојкашки савез Србије.

У свим категоријама и на сваком од 14 терена подељене су награде - пехари и медаља. Највише златних медаља освојили су: Апатина, НС Волеј Тим из Новог Сада и Сомбора, а укупно највише медаља, осам, освојиле су одбојкашице Апатина.

Ј. Бањац

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести