ЦЕВ куп: Пораз Воше у Пољској

Поражени су одбојкаши Војводине НС семе и други пут у двомечу осмине финала ЦЕВ Купа од пољске Ресовије, али су, као и у Новом Саду, поново пружили велики отпор реномираном ривалу.
Kujundzic Miran/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

(Од нашег специјалног извештача)

Играли су Новосађани допадљиво, пожртвовано и на победу, а показала се разлика у искуству, посебно у другом сету.

Почео је домаћин да бомбардује са сервиса и веома брзо дошао до осетне предности (7:2), али је после тајм-аута Воша узвратила и пришла на свега два поена минуса (7:9). Имали су црвено-бели проблема с веома покретним и високим противничким блоком, па су грешили покушавајући да га избегну. Нису били разиграни крајњи нападачи Мехић, Кујунџић и Вучићевић па је предност домаћих поново порасла на седам поена (17:10). Неколико добрих сервиса, али и ангажовање у одбрани шампиону Србије донело је жељени ритам. Успешне контре Симића и Мехића вратиле су Новосађане на 20:17. Ипак, високи Лемански је издоминирао у неколико наредних акција и донео вођство домаћину.

Играло се дуго поен за поен у другом сету. Добри пријеми са обе стране доносили су сигурне нападе, а контром Кујунџића Војводина је на први обавезни одмор отишла с поеном предности (8:7). После напада Кујунџића имали су црвено-бели два поена вишка, али је домаћин брзо изборио егал који је затим потрајао до другог техничког тајм-аута. Због повреде скочног зглоба игру је напустио горостасни Лемански, а блок Стевана Симића и грешка Рисарда поново су вратили Воши контролу над резултатом (17:15). Узвратила је Ресовија блоком и преко Јароша и Мождонека повела (19:18), али само за кратко. Серија 3:0 гостију, на сервисе Вучићевића, најавила је неизвесну завршницу. Кујунџић је преузео све у своје руке, узастопним контрама донео две сет лопте Воши (24:22), али Вучићевић је грешком вратио изједначење (24:24). Четири сет лопте нису искористили Новосађани, али су зато домаћи прву претворили у 2:0 у сетовима.

После математичког краја играња ЦЕВ Купа, Новосађани су опустили руку и добрим сервисима Мехића повели 7:4 и дуго држали исто одстојање. Борили су се црвено-бели, нису падали, али је домаћин напао сервисом и ухватио прикључак на 12:12. Клацкао се резултат на обе стране, у зависности чији би сервис заблистао, а индиспонираног Вучићевића заменио је Вемић. Играло се дуго поен за поен, уз све лепоте одбојкашке игре, домаћин је желео крај, а Воша наставак надигравања. Тек добри сервиси Шепса донели су Ресовији два поена вишка 21:19, али Вошин сервис није могао да испрати ритам ривала и све је убрзо било завршено.

М. Ристић

РесовијаВојводина НС семе 3:0 (25:20, 28:26, 25:21)

ЖЕШУВ: Хала „Подпромје“, гледалаца: 1.300, судије: Визан (Белгија), Хусејновић (Босна и Херцеговина).

РЕСОВИЈА: Кеђерски 3, Русек (л), Лемански 4, Тихачек 1, Деповски 3, Јарош 14, Крастинс, Росард 8, Шепс 3, Шљивка 12, Перловски 1, Масловски (л), Мождонек 3, Дрија 4.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 9, Бајандић, Стевановић 7, Вемић, Кујунџић 13, Пековић (л), Мехић 10, Шормаз. Тодоровић 1, Рудић, Перић.


Османкач: Жал за другим сетом

Шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач није незадовољан приказаним у Пољској, али жали за пропуштеним шансама.

-Одиграли смо још једном веома добро, били равноправан ривал великој Ресовији која је играла у најјачој постави све до пред крај трећег сета. Остаје жал за другим сетом, имали смо неколико шанси, али их нисмо искористили. Показало се да смо још „зелени“ за Европу и за сусрет с великим екипама, али немамо чега да се стидимо јер смо одиграли максимално – рекао је Османкач.

Пековић: Поново пресудило искуство

Либеро Никола Пековић разлоге за пораз тражи у неискуству свог тима.

-Поново смо пружили све што смо могли, а што није довољно чак ни за сет против Ресовије, то је друга прича. Често смо се вадили на неискуство, али то је сада било евидентно и то је могао да види свако у овом сусрету. Једноставно, имали смо шансе, нисмо их искористили и ово је реалност у овом тренутку – истакао је Пековић.

Симић:  Тренутна реалност

Средњи блокер Воше Стеван Симић нема шта да замери свом тиму.

-Нема коме шта да се замери, мислим да је ово тренутна реалност. Борили смо се, али је Ресовија у овом тренутку утолико квалитетнија и искуснија од нас. Ово је тек загревање, Војводина као велики клуб има велике амбиције за наредне сезоне у Европи и тек ћемо видети шта и колико можемо у годинама које долазе – рекао је Симић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести