ЦЕВ Лига шампиона 2021: Војводина НС семе у I рунди на турниру у Трентину

Европска одбојкашка конфедерација, ЦЕВ, објавила је коначан распоред турнира и утакмица I рунде ЦЕВ Лиге шампиона 2021. у конкуренцији одбојкаша.
odbojkasi vojvodine FF__0343
Фото: Одбојкаши Војводине, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе из Новог Сада, првак Србије и победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2019/2020. одиграће у Ф групи само један турнир и то у Тренту, у Италији, од 29. септембра до 1. октобра.

Првак Србије ће првог дана бити слободан, а затим ће 30. септембра играти против Полоније из Лондона, а 1. октобра против Трентина, домаћина турнира. Победник ће изборити пласман у II рунду, а преостале две екипе ће такмичење наставити у Купу ЦЕВ 2021.

Представници свих екипа договарали се колико турнира ће одиграти у оквиру своје групе.

У А групи одиграће се три турнира. Младост Загреб ће бити домаћин првог турнира од 22. до 24. септембра, Капошвар другог од 29. септембра до 1. октобра, а Шијакут трећег у Тирани од 6. до 8. октобра.

У Б групи ће се одиграти један турнир, у Галацију у Румунији од 22. до 24. септембра. (Аркада Галаци (РОУ), Рибола Каштела (ЦРО) и Форд Леворанта Састамала (ФИН)).

У Ц групи ће играти Јастржебски Вегијел из Пољске, Стројитељ Минск из Белорусије и Драисма Динамо Апелдорн из Холандије. Одиграће се један турнир, од 22. до 24. септембра у Пољској.

Представници Д групе – Нефтохимик Бургас из Бугарске, СК Задруга АИЦЦ/ДОБ из Аустрије договорили су се да одиграју два турнира, оба у Блајбургу, у Аустрији од 27. септембра до 2. октобра. Трећепласирана екипа ће играти у шеснаестини финала Купа ЦЕВ 2021. против Младог радника из Пожаревца.

У Е групи ће играти Шахтјор Солигорск из Белорусије, Линдарен Волеј Амрисвил из Швајцарске и ВЦ Грињард мазеик из Белгије. Одиграће се један турнир, у Амрисвилу, од 6. до 8. октобра. Ниш ће у шеснаестини финала Купа ЦЕВ 2021. играти против другопласиране екипе из Е групе. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести