Почиње 8. меморијални турнир Жарко Петровић

НОВИ САД: Легендарни одбојкаш Војводине и репрезентације Жарко Петровић преминуо је пре десет година, а данас почиње 8. меморијални турнир који носи његово име, у знак сећања и дивљења на једног од наших најбољих спортиста свих времена.
memorijal zarko petrovic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Турнир осми пут организује Воша, а у овој својеврсној припреми за почетак сезоне учествоваће још грчки Финикас са Сироса, бугарски Добрич и дански Гентофте.

Одбојкаши Војводине НС семе вратили су се с припрема из Грчке и следи им коначни филтер тренутне форме за  изазове који их очекују на четири фронта.

- Имали смо богат припремни период у Бугарској и Грчкој и хвала управи која нам је све то омогућила. Играли смо много утакмица, имамо младу базу и окосницу тима, такода ће нам свима бити потребно много стрпљења у свим изазовима који су пред нама. Били смо у изолацији, имали прилику да се дружимо и стварамо хемију за предстојећу сезону. Пружили смо прилику свим играчима да се истанку и стекну искуство у међународним утакмицама. Ово је последња провера прд старт сезоне која почиње Суперкупом за неколико дана, а с нама су овде наши спортски пријатељи из Бугарске и Грчке, као и освајач Купа Данске. Све су то добре екипе, очекује нас добра и квалитетна одбојка ова три дана јер је добро познато да је Меморијал “Жарко Петровић” најјачи турнир у нашој земљи – рекао је шеф струке Војводине НС семе Неyад Османкач.


Промоција на сајму

Промоција тима за нову сезону биће одржана за време ЛОРИСТ-а на Новосадском сајму, 7. октобра од 13 часова. Биће то прилика за све заљубљенике у одбојку да виде нови тим актуелног шампиона.


Капитен Чедомир Станковић истакао је да је овај турнир добра увертира за све оно што их ускоро очекује.

- Имали смо веома добрих провера на припремама, а овај турнир ће добро доћи да сагледамо тренутно стање, али и као припрема за Суперкуп у Новом Пазару, а сезона је одмах иза угла. Имаћемо с друге стране мреже три добре екипе, желимо добро да се покажемо пред нашим навијачима и да се спремимо за сезону – рекао је Станковић.

Спортски директор Никола Марић осврнуо се на припреме и на екипу.

- Нисмо дуго били у Новом Саду па су доласци Вемића и Стевановића прошли без промоције. Сада је тим комплетан, а постоји шанса за допуну, ако буде потребно. Највећа новост је за сада играње Божидара Вучићевића на позицији коректора, али оно што је било веома добро је то што смо у минулим утакмицама сви играчи имали шансу да се искажу. Урађен је добар посао, желимо да се покажемо у правом светлу на турниру. Показали смо већ да можемо са свима да играмо, посебно са екипама већег реномеа, а то се најбоље видело у Грчкој када смо играли с ПАОК-ом, тамошњим шампионом – рекао је Марић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести