Данас почиње финални турнир Лиге нација за одбојкаше

Прво издање Лиге нација за одбојкаше улази у саму завршницу, данас почиње финални турнир који ће отворити Русија и Пољска.
odbojkasi srbije, oss
Фото: ОСС

Поред њих, у Б групи још су Американци, а у А групи су домаћин Француска, Бразил и Србија. По две најбоље репрезентације из обе групе ће се састати у полуфиналу, а догађај се одржава на фудбалском стадиону “Пјер Мороа” у Лилу.

Најбољих шест селекција после пет викенда и 15 утакмица бориће се за наслов најбољег у новом комерцијалном такмичењу и за награду од милион долара.

Одбојкаши Србије имаће тежак посао са Французима и Бразилцима, од оба ривала су поражени у такмичењу по групама, али баш због минулих пораза сви се  у нашем тиму надају да ће исходи овога пута бити другачији.

„Пласманом на финални турнир остварили смо први циљ, а заиста нам није било важно ко ће нам бити ривали у борби за медаљу. Подижемо форму и играмо све боље, то је евидентно, а сви играчи су коначно опорављени и очекујем да се у Лилу покажемо у најлепшем светлу. Већ смо навикли на услове играња на фудбалским стадионима, ривали су вредни сваког респекта, а за сада не размишљамо о томе шта ће нам бити потребно за пролаз у полуфинале, идемо од меча до меча“, рекао је селектор Никола Грбић.

М. Ристић

Грбић: Све се брише, али спремни смо

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић изјавио је да његова селекција спремно чека завршни турнир Лиге нација у Лилу и први меч против Бразила.

"Спремни смо за почетак турнира, све што је било брише се и почиње са 0:0. Надам се да ћемо имати препознативу енергију и да ћемо је показати на терену", рекао је Грбић новинарима у Лилу.

Грбић је похвалио услове и амбијент у стадиону Пјер Мороа, дом фудбалера Лила, где ће се играти утакмице Фајнал-сикса у Лилу.

"У односу на остала финална такмичења немам осећај да се ради о стадиону, сјајни су услови за игру. Тако и треба да буде јер се састају шест најбољих екипа на свету".

Одбојкаш Александар Атанасијевић каже да је прва утакмица против Бразила вероватно одлучујућа за пласман у полуфинале.

"Дижемо форму, мислим да ћемо бити најбољи када буде најпотребније. Од нас зависи, морамо да будемо максимално сконцентрисани. Не бринем кад у сваки меч уђемо са правим приступом", поручио је Атанасијевић.

Његов саиграч Никола Јововић истакао је значај дуела са Бразилом.

"Бразил је мање јача екипа од Француске баш због улоге домаћег терена", закључио је Јововић.
 

Програм

Данас

Б група: Русија – Пољска            (18)

А група: Француска – Бразил      (20.45)

Сутра

Б група: САД – Пољска              (18)

А група: Србија – Бразил           (20.45)

Петак

Б група: Русија – САД                  (18)

А група: Србија – Француска       (20.45)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести