Драгољуб Збиљић остаје на челу ОК Војводина НС семе

НОВИ САД: У амфитеатру СПЦ Војводина одржан је Сабор једног од најтрофејнијих и најбољих спортских колектива у држави, Одбојкашког клуба Војводина НС семе.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У присуству великог броја бивших и садашњих чланова клуба, званица, међу којима су били и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и председник Спортског савеза града Новог Сада Мићо Радановић, на Сабору изабрано је ново руководство, Управни одбор, Скупштина, генерални и спортски директор новосадског клуба.

И у наредне четири године први човек ОК Војводина НС семе биће Драгољуб Збиљић, који заједно са својом компанијом Јужна Бачка већ годинама је уз овај узорни спортски колектив.

- Одбојка је национални спорт број један и јако сам срећан што сам председник највећег српског клуба, код кога се види развој и пут ка Европи и великим резултатима. Јако сам поносан на свој рад, са много емоција, жеље и мотива то радим, и заиста желим да се потпуно посветим раду у одбојци. Ми смо данас показали колико смо велики клуб. Имали смо редован Сабор, изборну седницу Скупштине и конститутивну седницу Управног одбора, чиме смо показали величину и господски приступ целом послу који радимо - рекао је председник УО Драгољуб Збиљић.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Домаћи трофеји и завршница ЛШ приоритет

Слободану Бошкану поверена је двострука функција - спортског директора и шефа стручног штаба.

- Посао тренера је сада у првом плану јер је то посао који захтева да му будем посвећен цео дан. Драго ми је што ћу наставити посао који сам започео са екипом. У првом тиму циљеви су врло јасни, освајање домаћих трофеја и да се напредује у такмичењима у Европи. Као спортски директор имам комуникацију и са тренерима млађих категорија, што је важно да развијамо капацитет ОК Војводина - рекао је Бошкан.


Према његовим речима Војводина потпуно спремно дочекује почетак сезоне, где је очекују велика искушења како у домаћој лиги, тако и у Европи.

- Наш план је да ове године будемо међу осам у Европи, а у наредне две-три у полуфиналу. У четири године мандата ја лично желим и очекујем полуфинале Лиге шампиона. Мислим да ћемо бити потпуно спремни за то. Презадовољан сам радом струке, посебно шефом Слободаном Бошканом, с којима смо дуго преговарали, договарали и молили да се врати на клупу Војводине. Пресрећан сам да је ту заједно са Вулићевићем и Александром Јованчевићем, који раде велики и значајан посао - нагласио је Збиљић.

На конститутивној седници УО потврђен је мандат генералном директору клуба Николи Салатићу и спортском директору Слободану Бошкану, чиме му су му потпуно одрешене руке што се тиче струке.

- Нагласио бих још да је потпредседник клуба Владими Батез. То је име које нам је требало у клубу у коме је оставио велики играчки траг. Надам се да ће као функционер клуба бити исто толико успешан. Надамо се да ћемо у тандему да направимо велике резултате са осталим члановима клуба - додао је први човек ОК Војводина.

Батез се захвалио на избору и поверењу.

- Иако сам већ годинама неформално део Војводине и помагао јој, нисам суштински могао да преузмем никаквум обавезу у клупском менаџменту. Практично од 1996. године, када сам отишао из Војводине, у години која је била најуспешнија у историји клуба, када смо играли Ф4 Лиге шампиона, после 25 година уследио је званичан позив да се прикључим у структуре ОК Војводина. Надам се да ће моје искуство и одбојкашко знање допринети што бољем функционисању клуба. Жеља ми је да имамо стабилног европског лигаша, да пробамо да се вратимо на стазе старе славе и оно што Војводина ради деценијама: домаћи трофеји, стварање нових играча и све оно што је у стратегији развоја спорта битно у клубу највишег ранга. Војводина је у последњих неколико година већ направила велики искорак, тако да ми је велико задовољство што сам део те приче - нагласио је Владимир Батез.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)


Руководство клуба

Управни одбор: Драгољуб Збиљић, председник, Владимир Батез, потпредседник, Драгана Латковић, Душан Шикопарија, Ненад Рончевић, Владимир Вукојевић, Радован Ковачевић, Ненад Ћаћић, Соња Кружевић, Љубомир Јовановић, Небојша Ступар, Бојан Радојевић и Мирослав Миланков.

Скупштина: Драган Мишић председник, Бранислав Терзин, Владимир Шишка, Васа Мијић, Мирослав Виславски, Недељко Шиповац, Ђорђе Ђурић, Драган Чучковић, Михаил Потран, Неџад Османкач, Слободан Шијаковић, Драган Вермезовић, Марко Наранчић, Ђорђе Михајловић, Драган Клашњић, Бранислав Ђурђев, Горан Ћато, др Станко Човић, др Бориша Вуковић, Горан Остојић, Никола Павловић, Никола Марић, Марко Копања, Александар Малетин и Владимир Стаменковић.

Генерални директор: Никола Салатић

Спортски директор и шеф стручног штаба: Слободан Бошкан


Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Генерални директор Никола Салатић сматра да је останком УО и менаyмента у непромењеном саставу говори да су добро радили. Освојене су четири титуле и запажена улога у Европи.

- Европа нам је главни циљ, а мислим да смо већ на том путу. Имамо добар фонд играча, имамо младе играче, па је јако лепо радити у таквом окружењу. Част ми је што сам добио поверење. Напоменуо бих да ми радимо и са млађим категоријама у којима имамо 18 репрезентативаца. Од 14 репрезентативаца сада на ЕП у Пољској чак девет је поникло у Војводини - рекао је Салатић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести