Ђула Мештер нови председник Одбојкашког савеза Србије

Досадашњи први потпредседник ОСС Ђула Мештер изабран је данас за председника Одбојкашког савеза Србије, једногласном одлуком делегата на ванредној изборној Скупштини ОСС, одржаној у београдском хотелу „М“.
ОСС/Ђула Мештер
Фото: ОСС/Ђула Мештер

Делегате Скупштине ОСС на почетку рада поздравио је Зоран Гајић, досадашњи председник ОСС, а сада министар спорта у Влади Републике Србије.

Делегати су дуготрајним аплаузом поздравили Зорана Гајића, министра спорта у Влади Републике Србије.

Скупштини ОСС присуствовало је 49 од 50 делегата.

Фото: Одбојкашки савез Србије

Ђула Мештер је предложио, а Скупштина једногласно усвојила предлог, да Иван Кнежевић у наредном мандату буде генерални секретар ОСС, Јелена Николић, први потпредседник, Петар Богуновић, потпредседник и Весна Ђуришић, потпредседник. То је уједно састав председништва ОСС.

Ђула Мештер је у складу са Статутом ОСС предложио чланове Надзорног одбора у наредном мандату. Једногласном одлуком делегата, Драган Тадић је изабран за председника, а Стефан Чуковић и Новак Савановић за чланове Надзорног одбора ОСС.

Преседник, као и сви чланови председништва и Надзорног одбора ОСС изабрани су на период од пет година, односно до 2028. године.

Ђула Мештер је дипломирао на Вишој машинској школи у Суботици и стекао звање инжењера машинства. Говори мађарски, италијански и енглески језик.

У току своје богате каријере освојио је 12 медаља са репрезентацијом: злато и бронзу на Олимпијским играма (2000. и 1996), сребро на Светском првенству (1998), бронзане медаље у Светском Купу изазивача (1996) и Светском Купу шампиона (2001), сребро (2003) и две бронзе (2002. и 2004) у Светској лиги, злато (2001), сребро (1997) и две бронзе (1995. и 1999) на Европским првенствима.

Играо је за клубове у Италији и Грчкој, а у домаћем првенству за Спартак и Војводину, са којом је 1996. године освојио 3. место у Купу шампиона.

Мештер је био председник СД Спартак из Суботице, а на место потпредседника Одбојкашког савеза Србије изабран је 2016. године. На место првог потпредседника ОСС постављен је 2019, док је 2022. године изабран за четвртог председника у историји Одбојкашког савеза Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести