Душко Николић нови тренер ОК Војводина

НОВИ САД: Нови шеф стручног штаба Одбојкашког клуба Војводина НС семе је Душко Николић и јуче је званично представљен.
dusko nikolic Promocija 3 FICA
Фото: Дневник (Филип Бакић)

По освајању титуле, новосадски колектив није славио колико је имао право и одмах је кренуо с великим радом, а све с циљем да што спремнији и квалитетнији дочека наредну сезону.

За почетак, доведена су два појачања Горан Шкундрић и Иван Костић, са Стеваном Симићем продужен је уговор, а дошао је и нови шеф стручног штаба који ће у сарадњи са спортским директором Слободаном Бошканом одредити још појачања у блиској будућности.

Спортски директор имао је само речи хвале за новог шефа струке.


Збиљић: Испуњавамо обећања

Рекао је председник УО Драгољуб Збиљић по освајању титуле да ће бити великих корака у блиској будућности и много тога је урађено у кратком периоду. Збиљић обећава још добрих вести, али пре свега истиче да су клупске финансије на нивоу који може да испрати високе циљеве.

“Представили смо новог тренера и рекао сам да ће бити оваких дана, већ када смо узели титулу. Клуб је потпуно стабилан, ту пре свега мислим на финансијску ситуацију, а сезону смо искористили да решимо неке дугове и да на терену потврдимо примат у Србији. Николић је тренер за велика дела, наравно да желимо све домаће трофеје, али и играње у Лиги шампиона, о тога не одустајемо. Спремни смо за нова појачања, али о томе ће мислити Бошкан и Николић. Наши јуинори су поново најбољи у Србији и честитам им на томе, а сигурно ће Николић имати слатке муке око тима јер и тамо има играча који су будућност нашег клуба“, рекао је Збиљић.


Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Веома ми је драго што смо договорили сарадњу с Николићем. Дуго се знамо, некада смо играли један против другог и веома добро су ми познати његови тренерски квалитети јер смо се састајали на супарничким странама и у Грчкој. Сигуран сам да Николић има квалитет који нам је потребан како бисмо испунили све зацртане циљеве, а имамо јасну идеју шта желимо. Поред два појачања која смо завршили, очекују нас разговори са играчима који су већ ту, а заједно ћемо наставити рад око нових појачања”, рекао је Бошкан.

Нови шеф струке Душко Николић захвалио се на лепом дочеку, а апсолутно је свестан где је дошао и шта га очекује у црвено-белом клубу.


Представљен и Костић

Пре десетак дана обелодањено је да је дизач Иван Костић нова аквизиција црвено-белих, а јуче је и званично представљен.

“ Велико ми је задовољство што сам постао члан Војводине и почињем д увиђам да је све тачно што се прича о клубу и искрено, имам позитивну трему. Уверио сам се у све што сам чуо и једва чекам да припреме почну и да Воша заблиста па да се посветим раду, али и упознавању града и људи из клуба”, рекао је Костић, који је потписао верност клубуна три године и очекује се да буде један од стубова европске Војводине.


“Добро знам где сам дошао и шта се тражи од мене, а то је била и моја велика жеља, рад у таквом клубу који зан шта хоће и који је одбојкашки гигант у нашој земљи. Привукла ме је идеја и читав концепт, лако смо се договорили, а осећа се лепа енергија и мислим да сам довољно искусан и квалитетан за испуњење свих циљева”, рекао је Николић.

Премна речима Слободана Бошкана, Душко Николић потписао је верност на годину дана, а постоји шанса за продужетак сарадње ако обе стране буду задовољне.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести