ЕП: Одбојкашице отпутовале у Азербејџан

Одбојкашице Србије отпутовале су у Азербејџан, где ће, у Д групи Европског првенства (22. септембар - 1. октобар), играти са Чешком, Холандијом и Белгијом.
Odbojkasice Srbije/FIVB
Фото: ФИВБ/ Одбојкашице Србије спремне за нову радост

Репрезентација је на окупу, с минималном паузом, још од маја месеца, а стручни штаб имао је доста проблема с повредама. Све то оставило је трага на припремном периоду за шампионат Старог континента, током којег су наше девоке изгубиле четири утакмице, а тријумфовале само једном.

- Наша очекивања су увек иста, без обзира на састав и на било какве проблеме. Навикли смо последњих година да се боримо за трофеје и тако ће бити и овог пута. Имамо тешку групу, можда најтежу на првенству, а пуно ће зависити од уводне утакмице с Чешком. Знамо добро све ривале и очекивања су да ћемо се с Холандијом борити за прво место у групи – рекао је селектор Србије Зоран Терзић.


Састав екипе

На Европско пренство отпутовало је 14 играчица - примачи: Бианка Буша, Тијана Малешевић, Бранкица Михајловић, Бојана Миленковић, дизачи: Бојана Живковић и Слађана Мирковић, коректори: Ана Бјелица и Тијана Бошковић, блокери: Мина Поповић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић и Милена Рашић и либера: Теодора Пушић и Јелена Благојевић.


Наш тим умногоме је промењен у односу на прошлу годину, али је већ на прошлој акцији у Гран-прију дошао је до брознаног одличја.

- Имамо добре појединке и недостаје нам свака од њих, када није ту, или када је повређена. Ипак, предност доноси тим. Заиста се надам да ће се то и показати на првенству, без обзира што нам недостаје неколико девојака и што смо доста променили састав у односу на Олимпијске игре. Очекујем да с великим мотивом и жељом направимо добру игру, а онда и резултат. На припремним утакмицама се видело да жеља, која је красила ову екипу претходних година, није присутна, али надам се да ће се то променити када крене такмичење. Очекујем да ће све бити на високом нивоу и да можемо да играмо како треба – с оптимизмом је додао Терзић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести