ЕП Пољска: Србија у четвртфиналу као прва у групи (фото)

ГДАЊСК: Одбојкашка репрезентација Србије са првог места иде у четвртфинале Првенства Европе, пошто је данас против Финске са 3:0 (25:20, 25:18, 34:32) остварила трећу победу у групној фази.
Odbojkasi Srbije
Фото: OSSRB.rs

“Орлови” су још једном одиграли на високом нивоу, упркос тешком трећем сету, победили и обезбедили дан више паузе у односу на ривала у борби међу осам најбољих у Кракову.

Наши момци имали су контролу од почетка, снажним блоком одржавали су предност, али како је време одмицало видела се много већа сигурност у нашим редовима него ли код ривала па је предност константно расла. Разигрност Атанасијевића и Лиснца, али и понека грешка Финске, донела нам је осетнију предност на другом обавезном одмору у уводном сету (16:10). Уз доста ризика и после добрих сервиса, Финска је смањила на три поена заостатка, али ас Атанасијевића и два напада Петрића били су довољни за сет лопте, а другу је у вођство претворио капитен Станковић.

Thumbnail

Почетком другог сета готово да се ништа није променило, Србија је играла добро, користила висину у нападу и имала предност (8:5), али је тада мало стала. Прорадио је фински сервис, нејчешћа мета био је Петрић, па је наш ривал смањио предност, па изједначио, а нешто касније и повео (14:13). Одмахпосле рекције Николе Грбића с клупе, наш тим заиграо је боље, напао и вратио све на старо, уз три до четири поена вишка. Играла је Србија све боље и за трен ока удвостручила вођство, а у неколико наврата сјајан је био Ковачевић, уз одличне сервисе читавог тима.

У трећем сету виђена је велика драма. Финска је водила од почетка сета и током средине, пре свега због доброг сервиса, одржавала изједначен резултат. Србија је већ после 2:0 обезбедила пролаз у четвртфинале, па је смањила интензитет игре, што је ривал искористио. Код резултата 20:20, мини серија је Финској донела 22:20 и предност у завршници, Ковчевић и Атанасијевић су реаговали и у неколико наврата неутралисали сет лопте ривала, а играло се дуго на разлику. Нису се предавали Финци, пропустили су четири сет лопте, а “Орлови” су искористили тек четврту, контром Уроша Ковачевића за максимални тријумф и директни пролаз у четвртфинале.

Ако све буде према очекивању, наши момци ће се у четвртфиналу састати с победником из меча осмине финала Бугарска – Финска.

М. Ристић

Србија – Финска 3:0 (25:20, 25:18, 34:32)

ГДАЊСК: “Ерго арена”, гледалаца: 2.500, судије: Коладос (Француска), Козловски (Украјина).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 12, Катић, Петрић 11, Шкундрић, Станковић 8, Јововић 1, Буцуљевић, Атанасијевић 12, Лубурић 1, Мајсторовић (л1), Подрашчанин, Росић (л2), Лисинац 11.

ФИНСКА: Хапакоски, Тервапорти 5, Керминен (л1), Силтала 1, Сепанен 7, Крастинс 6, Сирила 6, Синконен 3, Хелениус, Ропонен, Каурто 4, Порка, Ојансиву 16, Пенанен (л2).

А група (Гдањск)

Србија – Финска        3:0

Пољска – Естонија     3:0

1. Србија

3

3

0

9:2

8

2. Пољска

3

2

1

6:3

6

3. Финска

3

1

2

3:8

2

4. Естонија

3

0

3

4:9

2

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести