ЕП Пољска: Србија у полуфиналу, Немци следећи

Одбојкаши Србије максималним резултатом савладали су Бугрску у четвртфиналу Европског првенства у Пољској и у полуфиналу европске смотре играће са селекцијом Немачке.
Odbojkasi Srbije
Фото: OSSRB.rs

Одиграла је Србија срцем, снажно, без резерве и показали да ништа није недостижно, чак и када се игра против ривала који је пословично неугодан на великим такмичењима. Поново је Краков био таличан за наш тим, на том месту су наши момци прошле године освојили прво злато у Светској лиги, а сада су у полуфиналу Европског шампионата.

Србија је повела 3:0 на почетку, после добрих сервиса Лисинца, али су Бугари блоком изборили изједначење. Ипак, после првог обавезног одмора, уследила је серија сјајних сервиса Лубурића, те поени из блока Јововића и Подрашчанина и поново су “Орлови” имали пуну контролу 13:9 и држали је без проблема до другог техничког тајм-аута. Пуцали су сервиси са обе стране, главни судија је додуше мало подгрејао страсти на трену, али су наши момци преко Лубурића одржавали предност. Бугри су преко Соколова смањили заостатак на прихватљивих 20:22, али је то било све, а сет Србији донео је Урош Ковачевић ас сервисом.

Thumbnail

Напали су Бугари сервисом у наставку, ризиковали и то им се исплатило. Водили су 8:3 на првом одмору, али после грешке Ковачевића. Консолидовали су се наши момци, Лисинац и Лубурић иницирали су серију и брзо изједначење (11:11), али је и блок радио веома добро. Активирао се Подрашчанин у блоку и повео наш тим ка вођству 16:14 на другом техничком тајм-ауту. Надовезао се Соколов грешком, а потом га је изблокирао поново Подрашчанин за великих 18:14. Мењао је селектор Бугара као на траци, али није проналазио праву комбинацију, а Петрић је био довољан за 2:0 и сигуран корак наших момака.

Thumbnail

Поново су Бугари боље почели, али су сервиси Ковачевића вратили Србију у вођство. Наставио је Лисинац с јаким почетним ударцима, али се убрзо распуцао бугарски најбољи играч Цветан Соколов и преокренуо. Играло се веома брзо и снажно, Петрић је вукао с наше стране, а Соколов је играо готово сам па су оба тима правила поене у серијама и смењивали се у вођству. Нисмо имали решење за Соколова који је демонстрирао зашто га сви пуноправно сврставају међу пет најбољих коректора на свету, а блок Лисинца на контри Бугара одржао је наш тим у игри (20:21).  На првој сет лопти Бугара, у две акције засијао је Ковачевић и крунисао је добре одбране нашег тима и донео нам меч лопту. На другој меч лопти за Србију, Лисинац је изблокирао Соколова за максималну победу “Орлова” и полуфинале с Немцима.

М. Ристић

СрбијаБугарска 3:0 (25:21, 25:22, 28:26)

КРАКОВ: “Таурон арена”, гледалаца: 4.490, судије: Ходон (Словачка), Настасе (Румунија).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 11, Катић, Петрић 10, Шкундрић, Станковић, Јововић 2, Буцуљевић, Атанасијевић, Лубурић 13, Мајсторовић (л2), Подрашчанин 10, Росић (л1), Лисинац 8.

БУГАРСКА: Братоев, Гоцев, Р. Пенчев 6, Чернокожев, Скримов 3, Сеганов, Јосифов 2, Салпаров (л1), Тодоров 1, Алексиев, Иванов (л2), Н. Пенчев 7, Николов 4, Соколов 20.

Резултати четвртфинала

Србија – Бугарска 3:0

Русија – Словенија 3:0

Немачка - Чешка 3:1

Белгија – Италија 3:0

У полуфиналу (субота) састаће се: Србија – Немачка и Русија – Белгија. Меч за треће место и финале играју се 3. септембра, а термини су 17.30 и 20.30 часова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести