ЕП за одбојкашице: Србија - Румунија (3:0)

Српске одбојкашице у шестој утакмици на Европском првенству остварили су шесту победу.
odbojkasice
Фото: Stefana Veljković i Bianka Buša veruju u trijumf/CEV

Српкиње су са 3:0 у осмини финала савладале репрезентацију Румуније. Наше одбојкашице су без грешке одиграле групну фазу и максималним учинком од пет победа обезбедиле улазак у завршницу Европског првенства. Победом над Румунијом ушле су у четвртфинале.

 

ПРВИ СЕТ Српкиње су добиле овај период игре са 25:20

Румунке су кренуле боље од наших одбојкашица и стигле до предности од 8:6, а одна и до 11:9. Румунке су у појединим моментима водиле и са четири поена разлике.

Ипак у наставку сета, захваљујући пре свега Бранкици Михајловић и доброј одбрани нашег тима, Српкиње су успеле да преокрену.

Пред крај сета наше су водиле са 21:19, а онда су стигле и до 24:20. У последњем поену добар блок је био довољан за освајање сета,

ДРУГИ СЕТ И овај период добила је репрезентација Србије, са 25:17.

Од почетка су наше добро играле. Повеле су са 6:3, п а са 14:9. У наставку сета предност је само расла, а најбоље се показала Ана Бјелица. Зоран Терзић одмара најбоље одбојкашице, па су шансу добиле играчице које ређе улазе у игру.

ТРЕЋИ СЕТ Србија добија сет са 25:23

Први део игре играо се на поен разлику, али су се Румунке одлепиле на 13:9. Ипак, са четири везана поена, Српкиње долазе до 13:13. Наше су очигледно играле по потреби, кад је то било  потребно, једноставно су додавале гас.

Тако су стигле и до 22:19 па је привођење сета крају било више него извесно. Ипак Румунке су се побринуле за драму и стигле до 22:22. Наше, потом освајају два везана поена и долазе до меч лопте 12. поеном Ане Бјелице. Сервис грешка Румунки долази као поручена за сет и меч Српкиња резултатом 25:23.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести