Финале плеј-офа: Нијансе ће одлучивати о трофеју

Одбојкашка сезона у Србији почела је средином октобра, а данас почиње расплет – у финалу плеј-офа играће Војводина НС семе и Нови Пазар, два тима која су господарила првенственом табелом од почетка до краја лигашког дела.
David Mehić napada blok Novog Pazara
Фото: Давид Мехић напада блок Новог Пазара

Новосађани су били први и тиме обезбедили предност домаћег терена, па ће се прва два сусрета (данас и у понедељак од 18 часова) играти у малој сали Спенса.

По проценама, оба тима су пођеднако близу титуле, Новосађани да је одбране, а Новопазарци да освоје прву у клупској историји. Предност домаћег терена је значајана,као и чињеница да у црвено-белом колективу знају како се освајају титуле.

- Мисли да су оба тима заслужено у финалу јер су показала највише у овој сезони. Били смо први после лигашког дела, али сматрам да су у финалу шансе пођеднаке. Играли смо до сада међусобно много утакмица, добро се познајемо и о трофеју ће одлучити нијансе. Нека победи бољи, а нек титула остане у Новом Саду – рекао је спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан.

Шеф струке актуелног шампиона Неyад Османкач предвиђа велику борбу, праву рововску битку за сваки поен, а очекује помоћ публике која може да буде ветар у леђа његовој младој екипи.

- Следи празник спорта, не игра се финале сваки дан и као клуб ћемо се потрудити да све у организационом смислу протекне најбоље могуће. Очекује нас спектакл, позивам суграђане, као и људе из целе  земље да дођу у салу и направе атмосферу вредну финала. Атмосфера је снага Новопазараца када су домаћини, па се надам да ће бити и наша. Нови Пазар је много показао ове сезоне, заслужио оба трофеја до сада и има велики тимски квалитет. Требаће пуно снаге и знања да се дође до титуле, а не сумњам у квалитетне одбојкашке представе – најавио је Османкач.

Капитен Чедомир Станковић је с Вошом освојио све домаће трофеје и зна пут до успеха.

- Дошло је оно за шта смо радили читаве сезоне. Поштујемо ривала, узео је два трофеја и мислим да у финалу нема изразитог фаворита, чак ни домаћи терен не мора да има пресудну улогу. Мотивисани смо да се реванширамо Новом Пазару за раније поразе, а добро смо искористили паузу да се одморимо, али и припремимо за ово што нас очекује. Ово је дуел најквалитетнијих екипа у земљи, а надам се да ћемо показати све шта умемо – рекао је Станковић.

Као и до сада, на све утакмице финала улаз ће бити бесплатан, а Војводина НС семе се потрудила и наставиће с разним наградним играма за публику.      

М. Ристић

Затрић: Живимо сан

Тренер Новог Пазара Хамза Затрић пребацио је са својим тимом овосезонска очекивања и то у својој првој сезони на клупи.

- Тренутно наш клуб и наш град живе сан и сви се надамо да ћемо се из њега пробудити срећни. Освојили смо два трофеја ове сезоне, а циљеви су били везани за финала. Прогнозе да ће Војводина и Нови Пазар играти финале су се обистиниле, мислим апсолутно заслужено. Мотива је на претек, желимо да пружимо максимум јер одбојка у Србији заслужује добре и квалитетне утакмице. Што се нас тиче, играли смо готово читаву сезону с поставом, па смо у нашем минулом сусрету у Новом Саду наступили у шареном саставу, али сада то неће бити случај – рекао је Затрић, осврћући се на меч из лигашког дела када је наступио с готово резервним тимом.

Упитан да ли Новосађани имају малу предност због већег броја играча у ротацији, Затрић је одговорио:

- Ту је Војводина у предности, али све то има дубљи корен. Војводина је клуб с традициом на овим просторима, за време свих бивших држава. Препознатљива је  и то је оно по чему желимо да се приближимо у будућности Воши и да приђемо том нивоу. Има пуно младих играча из свог погона, млађе категорије су одличне и то је један од наших циљева за будућност – истакао је Затрић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести