Финале плеј-офа: Шампион пропустио прву меч лопту у Новом Пазару

Одбојкаши Новог Пазара савладали су Војводину НС семе, смањили резултат на 1:2 и продужили себи живот у финалној серији плеј-офа.
vojvodina novi pazar odbojka FF
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Пазарци су искористили амбијент своје сале и френетично навијање, те дошли до победе, а актуелни шампион парирао је само у другом сету и мораће пут до одбране титуле да продужи на још минимум један меч у гостима.

Експресно је Нови Пазар добио први сет, готово без борбе. Све је грмело у хали и Новосађанима је требало времена да се привикну на амбијент, али је то домаћин обилато искористио. Две грешке Мехића и блок Вукашиновића, били су довољни да домаћин поведе (9:3), а све после сервиса Вилимановића. Кујунyић је ушао уместо Мехића, али ни то није дало резултат, тек добри сервиси Сухињина приближили су актуелног шампиона до 15:11, али ту је негде био и крај овог дела игре. Уследио је брзи одговор Пазараца и узлет до вођства.


Химна није добродошла

Када је званични спикер најавио интонирање химне „Боже правде“, као по старом обичају, кренуле су салве звиждука и ружних речи, а више од пола публике је остало да седи на својим столицама. Не треба посебно нагласити да се то дешавало и раније.


Други сет донео је велику неизвесност. Новосађани су повели у његовој раној фази (8:5), све после добрих сервиса. Држао је вођство актуелни шампион до обавезног одмора, а тада је прорадио и сервис Новопазараца који су се лагано примицали. Ипак, Војводина је успевала да одбије нападе ривала, али две спорне судијске одлуке, обе на штету црвено-белих, дале су крила домаћину. Воша је грешила сервис за сервисом, а асови Радосављевића, па Вилимановића на сет лопти, удуплале су вођство Новог Пазара.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Трећи сет почео је слично као уводни. Везане грешке Сухињина и Мехића погурале су домаћина, а у редове црвено-белих увукла се нервоза. Мењао је Османкач, али, упркос труду играча на терену, бољитка није било у резултатском смислу. Још једна спорна лопта припала је домаћину, који се додатно разиграо и више није било спаса Новосађанима. Предност је константно расла све до брзог краја и продужетка финалне серије.

Четврти сусрет финала плеј-офа играће се поново у Новом Пазару у недељу, 15. априла.

Фото: Дневник (Филип Бакић)


Нови Пазар – Војводина НС семе 3:0 (25:16, 26:24, 25:14)

НОВИ ПАЗАР: Хала „Пендик“, гледалаца: 600, судије: Симоновић (Крагујевац), П. Баланyић (Београд).

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 6, Сретеновић, Поломац 6, Затрић, Даца 4, Бекрић, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 9, Симић, Вилимановић 3, Хамзагић 9. 

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 2, Вучићевић, Станковић, Стевановић 7, Вемић 5, Кујунyић, Пековић (л), Мехић 3, Шормаз, Тодоровић, Перић, Сухињин 7.

М. Ристић

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Тодоровићу награда

Награду од 500 евра за најбољег играча марта месеца у Суперлиги добио је дизач Војводине НС семе Вук Тодоровић. У избору ОШ, Банке Поштанске штедионице и Спортског журнала, Тодоровић је био испред осталих и заслужио признање.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести