Финале плеј офа(2): Војводина НС семе - Црвена звезда 0:3 (25:27, 19:25, 21:25)

Одбојкаши Војводина НС семе поражени су од Црвене звезде у другој утакмици финала плеј офа и сада се серија сели у Београд на две утакмице.
odbojka, foto dnevnik f bakic
Фото: Фото: Дневник/Ф. Бакић

Упркос максималној победи у првом сусрету, тренер домаћих Неџад Османкач позивао је на опрез, испоставило се са пуним правом. Београђани су одиграли максимално концентрисано, са веома мало грешака, те искористили сваку пружену прилику, а разлику на овом сусрету направио је сервис актуелног шампиона.

Игра Новосађана била је на много нижем нивоу у односу на почетак серије, чак и у првом сету који су могли да добију. Неизвесна завршница уводног периода игре одредила је даљи ток меча и убедљиву победу Црвене звезде.

Воша је боље почела, повела 5:2 али се Звезда брзо вратила. Блоком Симића дошла је Војводина до 10:8 а онда је Милутиновић добрим сервисима иницирао серију гостију и преокрет на 13:10. Бољим сервисом Звезда је држала ту предност али се блоком Кујунyића домаћин вратио у игру (18:18).

До прве сет лопте дошли су Новосађани после грешке Благојевића, а на другој Кујунyић је имао контру коју није реализовао. Уследио је добар сервис Нејића за сет лопту Звезде, а до вођства је госте грешком погурао Премовић. Завршница првог сета евидентно је оставила траг на домаћину који је потпуно пао у наставку. Београђани су диктирали темпо до краја меча, пре свега бољим сервисом и коректном одбраном. Када је требало, Благојевић је налазио начине да превари ривала а сви покушаји домаћина нису уродили плодом.

У другом и трећем сету константно домаћин био у резултатском заостатку и био приморан да јури предност противника, али су се сви покушаји веома брзо завршавали после на махове доброг сервиса. Ипак, зналачки је Звезда одбијала све нападе Новосађана и заслужено изједначила вредним брејком који је сада ставља у повољну позицију пред селидбу финалне серије у Београд.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести