Финале плеј-офа: Војводинa у наредни окршај као да је први

Одбојкаши Војводине НС семе направили су први и велики корак ка одбрани титуле шампиона Србије, а за то су им била потребна свега три сета у уводној утакмици финала с Новим Пазаром.
Trojni blok Novosadjana neprelazan za Novopazarce/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Тројни блок Новосађана непрелазан за Новопазарце

Новосађани су одиграли на високом нивоу, пре свега тимски и пожртвовано, контролишући сусрет од почетка до краја и велики ривал готово да није имао прилику да избегне пораз.

Расположени Давид Мехић и Виталиј Сухињин били су нападачки изузетно расположени , али све је полазило од доброг сервиса за који Новопазарци нису имали решења. Једини је Хамзагић донекле био на нивоу, што је било недовољан за тимски дух који је доминирао с друге стране мреже. Имали су гости шансу да се понадају у завршници другог сета када су имали два поена вишка, но неколико Мехићевих бравура вратило је све на очекивану меру. Треба истаћи да је један од елемената изненађења за Нови Пазар био и искусни Милош Вемић, који је добио место у постави уместо стандардног Кујунyића, као и тактика и  велика жеља за победом домаћих одбојкаша.

Фото: Ф. Бакић/Пуна мала сала Спенса на страни Војводине НС семе

Црвено-бели су искористили предност домаћег терена на почетку серије за коју се прогнозира да неће бити кратка, с тим што ће пуно тога зависити од другог сусрета, који је на програму у Новом Саду, у понедељак од 18 часова.

- Није било лако како то можда показује резултат, сваки поен смо нарадили. Играли смо јако и храбро, што је и  био циљ. Битно је да је сваки играч дао максимум. Ово је један од ретких мечева које смо одиграли скоро у даху. Било је кризе у другом сету, али смо тада показали чврстину, направили превагу и то нам је дало ветар у леђа. Има још пуно да се игра, спуштамо лопту, нема еуфорије. Настављамо с радом и припремамо се за нову утакмицу као да прве није ни било. Очекујем да ће други окршај  бити још тежи и жешћи –  позвао је на опрез шеф струке Војводине НС семе Неyад Османкач.

Средњи блокер  Радиша Стевановић истакао је снагу тима као одлучујући фактор прве победе у финалној серији.

- Одиграли смо максимално, док су они пружилили онолико колико смо им дозволили. Знали смо шта нас чека, били смо тим и играли за сваку лопту. Надам се да можемо још боље, али може и Нови Пазар. Зато у понедељак морамо да одиграмо бар на истом нивоу као што смо одиграли прву утакмицу – рекао је Стевановић.

Публика је испоштовала Војводину, подржала је актуелног шампиона, а долазак градоначелника Милоша Вучевића био је шлаг на победничкој торти и доказ колико град стоји иза једног од својих најбољих спортских репрезената.

М. Ристић

Затрић попут Терзића

Познато је да дугогодишњи селектор женске репрезентације Зоран Терзић има обичај да затражи тајм-аут после првог поена у мечу, ако му се не свиди одређена ситуација, а чини се да је троејни селектор један од идола тренеру Новог Пазара Хамзи Затрићу.

На првој утакмици финала Затрић је затражио тајм-аут при резултати 2:0 у сетовима и 24:17 за Војводину, ваљда надајући се напрасном проглашењу ванредног стања које би одложило пораз, што му није први пут. Исто је то урадио у реваншу полуфинала Купа Србије, када је Нови Пазар водио 2:0, а у трећем сету губио 24:17.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести