Гран при: Белгијанке лаган залогај

Одбојкашице Србије завршиле су први турнир Гран прија максималном победом над Белгијом и без изгубљеног сета запоселе прво место јединствене табеле.
ФИВБ/Сања Малагурски
Фото: ФИВБ/Сања Малагурски

Изабранице селектора Зорана Терзића поново су биле на висини задатка, иако су играле с “пола гаса”, односно таман онолико колико је требало да упишу још један максимални тријумф.

Почела је Србија с најјачом поставом у овом тренутку, повела 5:1 на почетку, а повећала је предност до средине сета 12:6, после добрих сервиса Стефане Вељковић. Пришла је Белгија, користећи мале несигурности у пријему наших девојака, али је то било кратког даха и поенима Малагурске и тимским блоковима, Србија је поново увела сет у мирну завршницу. При крају, ушла је Бојана Миленковић и са два узастопна поена закључила вођство.

Сервиси Малешевићеве донели су Србији 5:0 на старту другог сета, а онда је уследила рутинска игра и одржавање предности. У другој половини сета Терзић је увео трио Антонијеић – Буша – Миленковић који је одменио стартере и лагано дуплирао вођство.

Само је трећи сет био неизвестан, али константно под контролом наших девојака. Чинило се да су већ архивирале победу и стога су биле нешто опуштеније па је Белгија одржавала корак, али није могла ништа више од тога јер је Србија поново била фуриозна у завршници.

М. Р.

СрбијаБелгија 3:0 (25:18, 25:18, 25:18)

АНКАРА: Хала “Башкент”, гледалаца: 650, судије: Ролф (САД), Коладос (Француска).

СРБИЈА: Буша, Малагурски 11, Живковић 7, Малешевић 5, Антонијевић, Михајловић 16, Вељковић 11, Пушић (л1), Бјелица, Стевановић 13, Рашић, Бошковић, Миленковић 3, Благојевић (л2).

БЕЛГИЈА: Биебо 2, Херботс 4, Лејс 8, Ван Жестел, Гробелна 6, Албрехт 10, Струмило 7, Јансенс 3, Ван Сас, Де Вијвер, Леменс 2, Гиламс, Де Тант (л), Нејт.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести