Грбић: Нисмо се бодрили и драли, већ ћутали и чекали...

КУРИТИБА:  Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић истакао је да његов тим није пружио свој максимум на Завршном турниру Светске лиге у бразилској Куритиби и да је због тога највише жали после елиминације у групи.
nikola grbic
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Србија, која је бранила титулу Светске лиге, није успела да избори пласман у полуфинале јер је доживела два пораза у групној фази, од САД (3:1) и Француске (3:2).

"Највећи жал је што нисам видео екипу да игра на нивоу на којем смо навикли и на којем желим да буде. Ако не играмо са 100 одсто могућности постајемо осредњи тим и када немамо енергију на терену, емоцију, да се међусобно бодримо, вичемо, деремо, да избацимо то из себе, онда се свако затвори у свој угао и нико не прича ни са ким, већ само ћутимо и чекамо шта ће да се деси", рекао је Грбић после пораза од Француске.

Он је додао да је сви морају да учи из оваквих искустава, поручивши да није било све толико лоше.

"Видело да ствари не иду онако како смо навикли и да имамо пуно проблема да прихватимо такво стање, што се рефлекутује на нашу игру. Свесни смо добрих и лоших страна, на чему морамо да радимо, највише на томе да морамо да играмо као у еуфорији, односно са емоцијом, јер онда улазимо у проблем чак и са екипама које нису на нашем нивоу", навео је Грбић.

Репрезентативац Србије Немања Петрић каже да су сви играчи разочарани елиминацијом.

"Јако смо жели полуфинале, имамо квалитет, али на турниру нисмо одиграли на потребном нивоу. Уткамице се ломе на поен, два, имали смо шансе, нисмо их искористили и морамо да извучемо поуке. Овај тим има квалитет, нијансе су одлучиле", закључио је Петрић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести