Грбић: Ванредно стање се не зове џабе тако, будимо одговорни

БЕОГРАД: Прослављени одбојкашки репрезентативац Владимир Вања Грбић изјавио је да жали што се велики број људи не понаша у складу са препорукама надлежних, што се не понаша одговорно према људима у својим околини, као и да нас о томе да будемо део тима учи спорт.
privatna arhiva
Фото:  Владимир Грбић: Срамотна одлука Фото:  приватна архива    

Грбић је рекао и да је у Србију ушао само неколико сати пре проглашења ванредног стања и да се у изолацији се налази од 15. марта.

"Спорт као спорт није најважнија ствар на свету, али спорт може страховито много да помогне у проналажењу себе у оквиру групе. О томе нас учи спорт, да будемо део тима, да размишљамо о групи, а не о нама појединачно", рекао је Грбић у интевјуу за ТВ Арена спорт.

Грбић је истакао и да морамо да се понашамо одговорно, јер како каже, није у питању да ли некоме смета то што он као он мора да буде одговоран, већ на тај нацин угрожава све остале.

"Нисмо само ми у питању, у питању су сви они који су око нас. На тај начин се зараза и највише и ширила, тако што неко каже ''Ма неће мене, ма шта ме брига'', и онда ођедном од једног заражено доде до њих 90. Мислим да сам у последњих 30 година прошао кроз много тога и не треба се враћати на то. Ванредно стање се не зове џабе ванредно стање. Понашајте се одговорно, не због себе, вец због других. Немојте бити ''најпаметнији'' на основу рекла-казала. Стручњаци су рекли онако како јесте".

Упутио је и савет свим родитељима на који начин могу да активирају своју децу током ванредног стања, а имао је поруку и за најстарију популацију.

"Ово није вирус који може да се прележи ''на ногама'', нећу да причам о ономе што је било. Имам много пријатеља Италијана... Немојмо бити тврдоглави, будимо одговорни, останимо код куће", закључио је Грбић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести