Групна фаза ЛШ: Одбојкаши Војводине НС семе поражени у Пољској 3:0

Закса – Војводина НС семе 3:0 (25:20, 25:21, 25:21). Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су пораз на старту групне фазе Лиге шампиона, али су се на мегдану пољској Закси показали у веома лепом светлу, били равноправни ривал много искуснијој и скупљој екипи.
1
Фото: Филип Бакић

Разлику је направио сервис, али и искуство ког више има Закса јер је све сетове решавала у самој завршници.

Стегнути су били Новосађани на почетку меча, видело се то по броју грешака, посебно са сервиса. Управо зато је домаћин од старта имао контролу, а црвено-белима је требало мало времена да се загреју. Од почетка је млади Тодоровић био веома добар, разигравао своје нападаче, а истицао се Благојевић. Ипак, имала је Закса осетну предност због разиграног Бартија, али далеко од тога да је Војводина била слаба, сустигла ривала до 15:18, али блок домаћих и бољи пријем мирно су привели први сет крају.

После снажног напада Перића и серије сервиса и напада Благојевића, Воша је повела 6:2 у другом сету. Експресно је изједначила Закса, али се тада ушло у ритам игре поен за поен. Нападнут је био сервисима Перић, па га је заменио Ковачевић, а добри пријеми су омогућили да Тодоровић неколико пута проигра Машуловића кроз средину. Повели су домаћи 12:10, али је српски шампион одмах изједначио блоком Симића, а убрзо и преокренуо преко расположеног Ковачевића и грешке Баротија (15:13). Изједначио је Пароди, а затим се поново играло поен за поен где је Војводину водио тандем Благојевић – Ковачевић. Приметна је била нервоза пољске екипе која није очекивала тако велики отпор црвено-белих. Играла је Воша до 21:21, али је уследила серија домаћих од 4:0 која је удвостручила вођство домаћих.

Фото: Dnevnik.rs

У два наврата почетком трећег сета је Закса имала предност од два поена, али је Војводина све одмах стизала, играла је врхунски и парирала пољској екипи. Добри пријеми омогућили су Новосађанима да брзо нападају, те тако одржавају егал све до 14:14. Тада је Закса појачала сервис, разиграо се Семењук и то је било довољно за серију која је одлучила победника. Мало је са два везана аса Благојевић Вошу приближио на мањи заостатак, помогао је блоком Симић, али су Новосађани ипак поражени.

М. Ристић

Фото: Dnevnik.rs

КЕЂЕРЖИН КОЖЛЕ: Хала спортова, гледалаца: 600, судије: Гонсалвеш (Португал), Волф (Швајцарска).

ЗАКСА: Заторски (л), Пароди 15, Степјен, Тоњути 1, Вишњевски, Шљивка, Варда, Семењук 11, Бароти 17, Смит 7, Рејно 12, Смоларчил, Григел, Валвендер (л).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић 2, Негић (л), Машуловић 7, Буша, Благојевић 17, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић 6, Никић 3.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести