Хиљаде испред балкона; Терзић: Сачувати тим до ОИ (фото)

БЕОГРАД: Више хиљада грађана вечерас је испред балкона Скупштине Београда са одбојкашицама Србије бурно прославило освајање златне медаље на Светском првенству у Јапану.
Docek, odbojkasice na balkonu/ TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb
Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Овацијама и скандирањем појединачно су поздрављене европске и светске шампионке на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста.

Селектор репрезентације Зоран Терзић апеловао је на навијаче да му помогну да екипа остане на окупу најмање до следећих Олимпијских игара, 2020. године у Токију.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

"Љубав и подршку нације увек смо осећали, где год да играмо. Можда ће неке играчице да помисле да је ово круна каријере, али мени треба ваша помоћ да их оставим у репрезентацији бар до Токија и да наставимо са успесима", рекао је Терзић са балкона.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

МВП првенства Тијана Бошковић захвалила се публици на дивном дочеку.

Фото: Docek, odbojkasice na balkonu/ TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

"Јако смо срећне што смо коначно у Србији и поново на истом месту, али са већим поводом. Навијачи су наш највећи ветар у леђа и надам се да ћемо им још доносити радост", рекла је Бошковић.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Веома емотиван тренутак био је и видео снимак и речи повређене Бојане Миленковић из Фиренце, где се опоравља, да јој је криво што не може да у Београду прослави злато.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Српске одбојкашице победиле су у финалу Италију 3:2 у Јокохами и освојиле златну медаљу.

Малешевић и Бошковић: Балкон увек посебан осећај

Српске одбојкашице Тијана Малешевић и Тијана Бошковић изјавиле су да је увек посебан осећај када са народом испред балкона Скупштине Града прослављају успехе.

Након европског, изабранице Зорана Терзића окитиле су се и светским златом у Јапану.

Фото: Docek srpskih zlatnih odbojkasica/FoNet/Aleksandar Barda

"Тек смо сада свесне шта смо направиле, у Јапану нисмо толико биле. Сваки пут нас народ дочекује, даје нам подршку и пресрећна сам због тога. Већ сам била једном на балкону, то је нешто посебно", рекла је Малешевић новинарима у Скупштини града после дочека.

Као највећу снагу тима истакла је атмосферу и јединство.

"Годинама играмо заједно и сјајна атмосфера је оно што нас краси", каже Малешевић, која није желела да прича о "нападу" и на олимпијско злато, већ хоће да ужива у светском.

Фото: Docek srpskih zlatnih odbojkasica/FoNet/Aleksandar Barda

Најбоља играчица СП Тијана Бошковић верује да се екипа неће зауставити на овом успеху.

Фото: Docek srpskih zlatnih odbojkasica/FoNet/Aleksandar Barda

"Осећамо подршку нације на сваком кораку, чак и када смо у Јапану. Задовољство је доћи у земљу и прославити титулу првака света испред балкона. Пресрећне смо и надам се да ћемо поново имати прилику", закључила је Бошковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести