Јово Цаковић, тренер одбојкашица Јединства, после дебија у Лиги шампиона: Уз моћне екипе постаћемо бољи

Првакиње Србије, одбојкашице Јединства из Старе Пазове, дебитовале су пре три дана у најјачем европском клупском такмичењу, Лиги шампиона.
odbojka
Фото: ЦЕВ

На гостовању у Италији, Веро Волеј Милану, поражене су резултатом 0:3 (15:25, 16:25, 20:25). Има екипа тренера Јова Цаковића тешку групу, а већ на првом кораку сусрела се са једним од фаворита за који игра Паола Егону, поред наше Тијане Бошковић, сигурно најбоља одбојкашица на свету.

– Задовољан сам пријемом сервиса, сервисом и једним делом одбраном с обзиром на то да у блоку нисмо били моћни. Разлика у квалитету је управо у њиховом нападу и блоку и то су елементи у којим нисмо могли да им парирамо – рекао је за „Дневник“ Јово Цаковић.

Како каже, није очекивао да Милано игра у најјачој постави.

– Они су, међутим, тај дан променили само дизача. Разлог за то, како сам видео, јесте изгубљена утакмица од Конељана три, четири дана раније, а после пораза најбољи лек за све је увек победа. Очекивао сам да мало измешају поставу, да Паола Егону не игра. Да она није била на терену можда бисмо остварили моју жељу да у сваком сету дођемо до 20 поена, али она је у три сета направила 19 поена, што довољно говори о томе каква је играчица – истакао је Цаковић.


Тица без прелома

Није могла Бранка Тица, примач и главна поентерка Јединства, да помогне саиграчицама до краја дуела у Милану, јер је у првом сету напустила терен због повреде скочног зглоба.

– Урађен је рендген у Монци и није се видео никакав лом, ни напрснуће. У Београду је била на магнетној резонанци да све проверимо још једном. Ослањала се на ту ногу, иако једва иде, али и то је добар знак. Надамо се да ће све бити како треба и да ће се опоравити што пре – рекао је Јово Цаковић.


Јединство ће у среду од 19 часова одиграти прву утакмицу Лиге шампиона као домаћин, али не у Старој Пазови, него у Руми у истоименом спортском центру. То што неће играти у свом граду, према речима Цаковића, неће представљати битан фактор. У госте им долази Вакифбанк из Истанбула, који предводи селектор женске репрезентације Србије Ђовани Гвидети.

– Тренираћемо у уторак увече и среду ујутру у Руми. Квалитет је на њиховој страни како год се окрене. Циљ и жеља ми је да из утакмице у утакмицу, којих имамо шест у Лиги шампиона и како време буде одмицало, будемо бољи. Најсрећнији бих био кад бисмо успели да освојимо треће место у групи испред француског Милуза, али и то је озбиљна екипа. У суштини, морамо да учимо из овог, ово је сјајна прилика. Нисам научио у каријери много да губим и није лако када стојите поред терена и осећате се немоћно када с друге стране имате неког ко је много моћан. Али и поред много моћног и ти можеш да будеш бољи, да научиш, тако да су све ово сјајне лекције – поручио је Јово Цаковић.

Као и прошле сезоне када су играле Куп изазивача, Старопазовчанке се усклађују и са обавезама у домаћим такмичењима. Без пораза су у Суперлиги у првих шест кола, а овериле су и полуфинале Купа Србије где се састају са Убом, што ће бити реприза прошлог финала у ком је Јединство изгубило.

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести