Јуниори Војводине најбољи на одбојкашком првенству Србије

Јуниорско првенство Србије окупило је у Бечеју 12 најбољих екипа и, после тродневог такмичења, завршено је тријумфом јуноша Војводине НС Семе.
Sampioni vosa
Фото: Dnevnik.rs

Тако је наш најтрофејнији клуб сенирској титули додао и јуниорску. Капитен Вук Тодоровић примио је пехар из руку председника општине Бечеј Драгана Тошића, који је, заједно са својим помоћником за омладину Данетом Мандићем, уручио и златне медаље. Пехар за друго место и медаље припао је играчима и стручном штабу Рибнице из Краљева, а бронзана одличја и пехар за треће место постали су власништво младића Спартака из Љига.

После нешто више од сат игре у финалном сусрету између Новосађана и Рибнице, на семафору је писало 3:0, па је могло да почне славље још једне сјајне Вошине генерације, коју су на терену предводили Вук Тодоровић и Павле Перић.

„Направили смо велики резултат, у финалу смо максималним резултатом савладали Рибницу, чији је гро играча наступао прошле сезоне у Суперлиги. Момци заслужују све честитке, испоштовали су договорено и заслужено су најбољи у Србији. Рекао бих да је турнир имао завидан квалитет. Имамо талентовану децу, додао бих и високу, али је потребно много с њима да се ради“, истакао је Ђорђе Ђурић, некадашњи трофејни репрезентативац наше земље.

Председник ОК Бечеј Васа Џигурски на ово је додао:

„Презадовољни смо што је ОС Србије имао поверење и поверио нам организацију атрактивног такмичење, где се видела будућност српске одбојке на делу. Срећни смо како је све протекло, што је најбољи показатељ да смо као клуб организационо дорасли оваквој врсти такмичења. Задовољни смо и нашим пласманом, а да се првог дана нисмо „згрцнули“ у окршају с Нишлијама, били бисмо у борби за највиши пласман.“

Гости су, такође, били задовољни како је све организовано у граду крај Тисе, одакле носе лепе успомене.

Резултати утакмицс за коначни пласман - за 11. место: Млади радник – Врање 3:0. За 9. место: Пролетер - Металац Таково 3:0. За 7. место: Железничар – Лаки Стар 3:1. За 5. место: Црвена звезда – Бечеј 3:0. За 3. место: Спартак – Ниш 3:2.

Текст и фото: В. Јанков

Финална утакмица

Војводина НС СемеРибница  3:0 (25:21, 25:22, 25:15)

БЕЧЕЈ: Спортска дворана ОСЦ „Ђорђе Предин Баyа“, гледалаца: 300. Судије: Кустурић и Станковић (обојица из Београда)

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Ђурић, Миловановић, Пришић, Бајандирић, Перић, Брборић, Рудић, Недић, Шаровић, Иванковић, Тодоровић, Медак.

РИБНИЦА: Бошковић, Стефановић, Марковић, Зечевић, Вукмировић, Пековић, Петрашиновић, Ђорђевић, Кастратовић, Пауновић, Скакић, Гајовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести