Књига о Маји Огњеновић на Факултету за спорт и физичку културу

Неколико дана после београдске промоције, књига аутора новинара и публицисте Јове Вуковића „Маја на мрежи“, о једној од наших и светских најбољих одбојкашица свих времена Маји Огњеновић, одржана је на новосадском Факултета за спорт и физичку културу.
knjiga o maji
Фото: Dnevnik.rs

Присутни су могли да чују делове из књиге која је дошла у години када се Огњеновићева неће појавити у репрезентативном дресу, иако се дефинитивно није опростила од националног дреса.

Када бисмо кренули да набрајамо све успехе и одличја ове Зрењанинке, која се с правом сврстава међу великане одбојкашког спорта и међу пет најбољих дизача свих времена на свету, требало би нам много простора. Рећи ћемо само да је освојила готово све што се може освојити, али и са 33 године налази мотив за даље бављење најдражим спортом и лоптом која ју је винула међу звезде светског спортског неба.

„Велико ми је задовољство што је књига доживела и новосадску промоцију, планирали смо да то буду само Београд и Зрењанин, али морам да кажем да сам преплављена емоцијама. Велика је част да у мору успешних српских спортиста Јово Вуковић напише књигу о мени и мојој каријери“, рекла је Маја Огњеновић

„Велико ми је задовољство што је књига доживела и новосадску промоцију, планирали смо да то буду само Београд и Зрењанин, али морам да кажем да сам преплављена емоцијама. Захваљујем се свим присутним, Факултету и декану,као и професору Миленку Вуковићу, мом некадашњем тренену који је инсистирао да се ова промоција одржи. Велика је част да у мору успешних српских спортиста Јово Вуковић напише књигу о мени и мојој каријери. Мислим да ће у књизи имати шта да се прочита и да ће моји савети, кроз визуру аутора, помоћи младим спортистима“, рекла је Маја Огњеновић.

Неколико речи изнео је и аутор књиге Јово Вуковић, познати публициста који је већ издао неколико књига о спортстима, браћи Грбић, Тодору Този Веселиновићу, Драгославу Шекуларцу…

За разлику од Одбојкашког савеза Србије, на промоцији у Новом Саду били су представници Одбојкашког савеза Војводине

„Овом књигом сам хтео да јавно похвалим сва достигнућа Маје Огњеновић и све генерације њених репрезентативних другарица које су у овом веку нашу одбојку довеле до светских висина. Веома ми је жао, и то морам да истакнем, да Одбојкашки савез Србије уопште није препознао ово дело и подржао овај документ о једној од наших најбољих играчица свих времена. Нико се није појавио на промоцији у Београду, а чак ни вест није осванула на порталу Савеза“, рекао је Вуковић.

За разлику од Одбојкашког савеза Србије, на промоцији у Новом Саду били су представници Одбојкашког савеза Војводине, председник Петар Богуновић, члан председништва Божа Којић, запослени у Савезу, а генерални секретар Бранислав Добродолски Маји Огњеновић је предао цвеће и пожелео јој све најбоље у наставку каријере. 

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести