Колаковић: Бићемо спремни за Аргентинце, знамо их добро

ГЉИВИЦЕ: Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је данас да ће Србија бити спремна за меч осмине финала Светског првенства против Аргентине и да добро познаје ривала из Јужне Америке.
igor kolakovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Србија и Аргентина састаће се у уторак, 6. септембра у пољским Гљивицама у 17.30.

"Играмо против бронзаних са последње Олимпијаде. То је екипа која је технички савршена, која зна да игра на победу и у великим мечевима. У својим редовима имају најбољег дизача на свету, имају Контеа, кога сам ја прошле године водио у тиму са Урошем Ковачевићем. Играч који има луцидност и искуство", изјавио је Колаковић за званични сајт Одбојкашког савеза Србије и додао:

"Познајемо се много, нема скривених ствари. Играли смо у Канади славили са 3:2, на Меморијалу Вагнер смо изгубили са 3:1. Видели смо где треба да будемо бољи ако желимо да их победимо. Бићемо спремни и у тактичком и у техничком смислу".

Селектор Србије пожалио се на распоред тренинга и превелику паузу између мечева групне и нокаут фазе.

"Не могу да верујем како су направили распоред тренинга да ми увек имамо у девет ујутру тренинг, а Аргентина у четири сата поподне. Морамо да испунимо период паузе тренинзима. Мотивација је велика, али у борби смо са супервизорима. Они комуницирају преко посредника. Србија је велики тим, не можемо да имамо сваки дан у девет сати тренинг. Немогуће да није било неке намере", поручио је Колаковић.

Искусни стручњак сматра да је добро за одбојку да се одмах игра осмина финала и дуели на испадање.

"Жреб је био диригован, у четвртфиналу ће се срести Америка и Пољска. Словенија има пролаз до полуфинала. Силом прилика неко од фаворита ће отпасти до полуфинала. Али биће занимљиво, права ствар је да се већ сад крене у елиминационе борбе", закључио је Колаковић.

Србија ће у случају тријумфа над Аргентином у полуфиналу СП играти са бољим из дуела између Бразила и Ирана, који је на програму 6. септембра у 21.00.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести