КОЛАКОВИЋ ОБЈАВИО СПИСАК ЗА ТУРНИР ЛИГЕ НАЦИЈА У РИЈУ: Одбојкаши крећу по визу за ОИ у Паризу

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је списак за први турнир Лиге нација у Рио де Жанеиру и почетак борбе за олимпијску визу.
1
Фото: ОССРБ

На списку су:

Вук Тодоровић и Никола Јововић (техничари), Дражен Лубурић и Александар Атанасијевић (коректори), Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Миран Кујунџић и Павле Перић (примачи сервиса), Марко Подрашчанин, Немања Машуловић, Петар Крсмановић и Александар Недељковић (блокери), Милорад Капур и Вукашин Ристић (либера).

Српски одбојкаши у Рију ће играти против Ирана, Јапана, Бразила и Немачке од 21. до 26. маја. Први меч играју против Ирана 23. маја од 2 часа по нашем времену. Србија ће други меч у Бразилу одиграти против Јапана такође у четвртак, 23. маја, али од 23.30 часова по нашем времену. Трећи ривал Србије биће Бразил у суботу, 25. маја од 2 часа по нашем времену, а четврти Немачка у недељу, 26. маја од 19 часова по нашем времену.

После их очекују турнири у Отави и Љубљани, а за пласман у Париз неопходно је да на ранг листи ФИВБ буду испред Кубе и Холандије.

Поред Игора Колаковића, у стручном штабу ће током прве и друге седмице Лиге нација бити и Бојан Јанић, Ивица Јевтић и Невен Мајсторовић, други тренери, Данијел Мишић, кондициони тренер, Марко Кртинић, статистичар, Синиша Младеновић и Борко Стојковић, физиотерапеути, и Игор Јагличић, тим менаџер.

Интерконтинентални део Лиге нација 2024. трајаће од 21. маја до 23. јуна, а Финални турнир од 27. до 30. јуна.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести