Колаковић: Задовољава ме злато, помрсићемо прогнозе

КАТОВИЦЕ: Светско првенство у одбојци у мушкој конкуренцији, које се одржава у Пољској и Словенији, отворено је данас у Љубљани утакмицом између Бразила и Кубе, а селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић поручио је да би био задовољан освајањем златне медаље.
s
Фото: Youtube Printscreen

Колаковић је констатовао да многи не убрајају Србију ни у шири круг фаворита за медаљу и да ће због тога за екипу бити велики мотив да ривалима помрси рачуне.

"Нисмо фаворити, можда је то чињеница, али и свакако мотив за све нас. Чиме бих ја био задовољан? Свакако златном медаљом, али ми имамо пуно фактора и препрека које морамо да превазиђемо да бисмо дошли до осмине финала, четвртфинала, полуфинала и онда борба за медаљу. Идемо утакмицу по утакмицу и видећемо докле ћемо стићи, али наша су очекивања највећа могућа", изјавио је Колаковић.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије истакао је да му је свеједно ко ће бити потенцијални ривал у нокаут фази.

"Свеједно нам је с ким ћемо играти у нокаут фази. Спремни смо да играмо против било кога, не кажем да ћемо их победити, али против било кога. Фаворити су свакако Пољска, Америка, Италија, Бразил, Француска. Они свакако убрајају и Словенију, Иран, Јапан, али хоћемо да се умувамо у њих и да им помрсимо рачуне и њихове прогнозе", изјавио је Колаковић.

Србија је фаворит А групе која се игра у Катовицама, а први меч на турниру одиграће сутра (20.30) против Украјине, која је и најозбиљнији противник у групној фази.

Затим следе дуели против Порторика (29. августа у 17.30) и Туниса (31. августа у 17.30).

"Спремали смо се за Светско првенство дуго и напорно и свакако да су наша очекивања велика. Кад говоримо о тој групи, већ на старту имамо Украјину која је већ у припремном периоду показала висок квалитет. Имају велику амбицију, с обзиром да су дошли уместо Русије на ово Светско првенство. Та прва препрека је свакако најтежа, али ништа мање тешке су и Тунис као првак Африке и Порторико као једна репрезентација која увек игра на високом нивоу", анализирао је ривале селектор Србије.

Колаковић је групну фазу окарактерисао као најтежи део турнира за Србију.

"Нашем менталитету тешке су утакмице када играмо против мање звучних имена и то је, могу рећи слободно, најтежи део нашег Светског првенства. Значи, та прва група, колико год да та имена нису толико звучна, за нас ће бити тешка и већ су уписане победе и ми морамо то да потврдимо. А то знамо да уз наш менталитет најмање иде", рекао је Колаковић и додао:

"Већ касније, пошто ћемо се пласирати, наша надања су таква и очекивања, имамо лакшу фазу. Већ имамо елиминације и ту немамо никаквих резервних варијанти осим да се укључимо у највећи могући рат против противника који буде у осмини финала".

Селектор одбојкаша пожелео је срећу свим репрезентативним селекцијама Србије на предстојећим турнирима.

"Желим им да остваре своје снове, мислим да су њихова очекивања много важнија од мојих", рекао је Колаковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести