Коларић и Баста у осмини финала турнира у Токију

Шампиони и репрезентативци Србије у бич-волеју Лазар Коларић и Стефан Баста, освојили су прво место у Б групи главног жреба турнира ФИВБ категорије три звездице у Токију и изборили директан пласман у осмину финала.
Basta i Kolaric
Фото: Стефан Баста и Лазар Коларић, фото: ФИВБ

Наш двојац је у 1. колу Б групе савладао јапански пар Хатабе/Цучија са 2:0, по сетовима 21:12 и 23:21. С обзиром да се и у Токију игра по модификованом систему такмичења по групама, српски репрезентативци су у борби за прво место, односно у другом мечу у групи, савладали кинески пар Ликеђанг/Ђаксин са 2:1, по сетовима 14:21, 21:15 и 15:6. Упркос губитку првог сета, наш пар променио је тактику игре и пре свега добрим сервисом преокренуо ситуацију, а када је у трећем сету повео 6:0, све је било решено.

Коларић и Баста ће сутра играти у осмини финала, а ривали ће им бити познати тек по завршетку такмичења по групама и квалификација за осмину финала. Пласманом међу 16 најбољих, српски репрезентативци у одбојци на песку обезбедили су минимум 300 ранкинг бодова и награду од 2.000 долара.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести