Ковач: И даље мислим да сањам, идемо у Берлин да победимо

БЕОГРАД: Селектор мушке одбојкашке реперезентације Србије Слободан Ковач рекао је ужива због свега оног што му се десило у 2019. години, али да и даље мислим да је све то сан.
slobodan_kovacc
Фото: Танјуг (Видео)

За само месец дана од преузимања одбојкашке репрезентације Ковач је успео да одведе екипу на кров Европе, која је са новом енергијом играла сваки меч на Европском првенству.

Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) прогласила га је за најбољег тренера у Европи за 2019. годину, а сличне награде добио је у својој земљи: Одбојкашки савез доделио му је признаје за најбољег тренера у мушкој одбојци, док га је Олимпијски комитет Србије прогласио за најбољег тренера Србије.

"И даље мислим да сањам, најозбиљне. Толико лепих тренутака и толико лепих ствари се десило у последње време тако да сам пун емоција. Уживам у томе и размишљам шта је следеће. Чека нас тежак задатак, сви смо концентрисани на то да што спремније одемо на олимпијске квалификације", рекао је Ковач.

Већ на старту 2020. године његов тим чека олимпијски квалификациони турнир у Берлину, где ће у од 5. до 8. јанура играти против Француске, Холандије и Бугарске у групи Б.

"Само се надам да ћемо бити здрави. Неки играчи су дошли са повредама које вуку већ извесно време. Не знам шта можемо да урадимо, али најважније ствари су мотив и припрема утакмице. Неће бити лако, али рекао сам и на окупљању да је ово такмичење најважније. Били смо дивни пре три месеца, али то је било и сада морамо само да се трудимо да будемо што бољи", рекао је Ковач.

Он се осврнуо и на ривале српског тима, истакавши да Србије као шампион Европе мора у Берлину да "пуца" на прво место, јер ће само победник турнира обезбедити плсаман на ОИ у Токију.

"Ниједног момента нема скривања, Србија мора да иде на прво место. Актуелни европски прваци немају право на извињење. Идемо тамо да победимо. Испред нас су важне утакмице, многи од противника ће хтети реванш. То је што је, показали смо да једном тешком тренутку можемо да будемо добри. Сада знамо да само добри и сигурно је да ће са друге стране бити много више респекта према нама. Потрудићемо се да одиграмо добро, није нам добар распоред и термин утакмица. То ми се не свиђа, али то је што је. Само напред и да победимо. То је циљ", закључио је Ковач.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести