КРАЈ ЗА ОДБОЈКАШЕ ВОЈВОДИНЕ У ЦЕВ КУПУ: Европа за искуство и учење

Поразом и у реваншу од шпанске Рио Дуеро Сорије максималним резултатом, као и у првом сусрету у Новом Саду, одбојкаши Војводине завршили су такмичење у ЦЕВ купу.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Црвено-бели су премостили једну препреку у Европи, пошто су после двомеча са украјинским Житомиром стигли до шеснаестине финала, али су их ту зауставили Шпанци.

– Можемо само спортски да им честитамо, два пута су нас убедљиво победили. У реваншу смо два сета били потпуно равноправни, имали шансе, али смо правили грешке које не бисмо смели ако желимо да победимо овако једну екипу. Надам да смо из овог пораза и нешто научили – рекао је шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић.

Овим је подмлађени састав црвено-белих завршио европску причу и окреће се у потпуности домаћој Суперлиги и Купу Србије.

– Европске утакмице ће свима нама много значити. Има нас неколико играча од 18 до 20 година, који смо добили прилику први пут да играмо Европу и захвални смо клубу на овој шанси – додао је коректор Лука Станковић.


Пораз Суботичана

Одбојкаши суботичког Спартака успели су само да узму сет Фонте Бастарду у реваншу шеснаестине финала Купа изазивача у Португалији (3:1) и на тај начин су завршили са такмичењем у Европи јер су поражени и у првој утакмици у „Дудовој шуми”, максималним резултатом.


К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести