Куп ЦЕВ: Војводина игра реванш утакмицу с немачким Хипо Тиролом

Права је штета што љубитељи одбојке и Вошини навијачи нису имали прилику да гледају одличну прву утакмицу шеснаестине финала Купа ЦЕВ у Унтерхахингу, која је држала велику пажњу и неизвесност свих пет сетова, а обе екипе играле су квалитетно, борбено и енергично.
vosa odbojka 1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Зато ће овдашњи поклоници одбојке моћи данас, од 20 часова у малој сали Спенса, да присуствују реваншу у коме, после немачких 2:3, Војводини НС семе треба победа од 3:0 или 3:1 за пролаз у осмину финала, а победа од 3:2 била би довољна за златни сет.

У Немачкој су виђена два полувремена, најпре је домаћин добро играо, брзо повео 2:0,затим се српски шампион пробудио, изједначио, али није имао снаге за потпуни преокрет. Показали су црвено-бели да могу да играју с квалитетном легијом странаца у аустријско/немачком саставу и то ће им бити додатно самопоуздање за реванш, у коме је све могуће. Да ће одлука о путнику у наредно коло пасти у Новом Саду, знали су играчи Воше и раније, па сада могу, уз заслужену подршку публике, да се надмећу с квалитетним ривалом (тренутно водећи у немачком првенству), те да се надају проласку у наредну рунду у којој би им противник био италијански Трентино, актуелни светски клупски шампион.

„Иако смо изгубили у Немачкој, задовољан сам реакцијом после 0:2 и начином на који смо одиграли након прва два изгубљена сета. Није било лако против Хипо Тирола у гостима, то је искусна екипа са одличним странцима, знају да играју, а тренутно су лидери у првенству. Ми смо са таквом екипом играли добро, чврсто и показали да имамо капацитет за игру поен за поен. Резултат јесте повољан за нас, а верујем да ће и публика препознати важност меча, испунити трибине и подржати нас. На нама је да одиграмо квалитетно и да се сви потрудимо да победимо и прођемо у осмину финала“, изјавио је спортски директор Слободан Бошкан.

Тренер Душко Николић истакао је да је важно то што се све решава у Новом Саду.

„И поред пораза, имамо активан резултат. Доста ће се, наравно, питати Немци, али видећемо шта ће бити на терену. Ко буде више желео победу тај ће ићи даље. Хипо Тирол је, као и ми, славио победу за викенд у шампионату, очекујем велику борбу, а победника ће одлучити ситнице“, сматра Николић.

Средњи блокер Стефан Ковачевић сматра  да Војводину очекује један од најважнијих мечева у овом делу сезоне.

„Ако задржимо атмосферу и енергију из Немачке, онда је све могуће. Позитиван је начин на који смо изнели пет сетова и то када је ривал на свом терену играо готово без грешке. Очекујем нашу бољу игру у односу на прву утакмицу. Жеља ми је да покажемо свој прави квалитет, оно што нисмо показали у последња два меча квалификација за Лигу шампиона. Сада имамо нову прилику, а позивам и публику да дође и помогне нам, јер ће нам то много значити“, поручио је Ковачевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести