Куп Србије: Војводинa НС семе после пет сетова савладалa Крагујевчане

Одбојкаши Војводине НС семе победом су закорачили у 2020. годину и пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су у узбудљивом реваншу четвртфинала савладали Раднички.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Новосађани су у Крагујевцу изгубили у првом сусрету 3:2, а сада су истим резултатом славили у Спенсу и због бољег поен количника прошли су у следећу фазу. Тамо ће наставити пут ка жељеном трофеју који им је последње четири године измицао. Екипа Синише Гавранчића вратила се на победнички колосек јер је прошлу годину пре одласка на паузу завршила са три везана пораза, а Крагујевчани су још једном показали да су квалитетна екипа која је и овог пута намучила црвено–беле. Воша је лако повела 1:0, а гости као да су се разбеснели после изгубљеног сета па су силовито кренули у другом. Повели су 7:1, а Новосађане нису тргла ни два тајм–аута. Потпуно су стали, дозволивши Крагујевчанима да воде главну реч, која им је донела и двоцифрену разлику – 17:7.

Ушао је Бајандић и одличним сервисима је покренуо успаване црвено–беле. Наговестили су повратак у сет, али је разлика била недостижна па су гости изједначили на 1:1. Пошто се Раднички разиграо након слабијег почетка трећег сета, Воши је требало времена да поново изгради већу предност. То јој је успело после техничког тајм–аута преко Благојевића и Машуловића када је имала шест поена вишка (17:11).

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Нису се предавали гости и мало је фалило да сет уведу у егал завршницу, али су ипак сервис грешком поклонили последњи поен Воши која је повела 2:1.

Закувало се у четвртом сету, смењивали су се ривали у вођству и неизвесно је било до финиша. У одлучујућим тренуцима гости су успели да се одвоје на 22:20. После сервис грешке Новосађана и добро постављеног блока стигли су до сет лопте и другу је реализовао Гоић који је увео меч у пети сет. Ту је Воша имала иницијативу, повела је 7:5, али је грешкама са сервис линије помагала ривалу, који је преко капитена Јекића преокренуо на 11:10. Неизвесна и узбудљива завршница на крају је припала домаћину јер је после поена Благојевића у аут лопту послао Гоић и ставио тачку на овај меч.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Раднички 3:2 (25:16, 19:25, 25:21, 22:25, 15:13)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Поповић, Зеленовић (Краљево).

ВОЈВОДИНА НШ: Лакчевић, Бајандић 1, Бојичић 4, Ковачевић, Негић, Машуловић 17, Буша, Благојевић 20, Радовић, Тодоровић 3, Рудић 3, Перић 16, Никић 8.

РАДНИЧКИ: Милутиновић, Антић, Гоић 11, Видовић, Пантовић, Ристић 10, Петровић 3, Лопар 7, Јекић 30, Матић, Пантелић, Перовић, Стевановић 5, Крстић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести