Квалификацијe ЛШ: Французи бољи у Ремсу

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су максимални пораз у првом мечу треће рунде квалификација за Лигу шампиона у Ремсу од Шомона.
Trojni blok Vojvodine/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Тројни блок Новосађана немоћан пред нападима Шомона

Шомон Војводина НС семе 3:0 (25:22, 25:16, 25:23)

РЕМС: Хала СЦ “Рене Тис”, гледалаца: 800, судије: Халас (Мађарска), Марошек (Пољска).

ШОМОН: Атанасов 5, Вест 3, Бан (л), Саета, Бен Тара, Патак 17, Фернандес Валкарсел 6, Винкелмилер 11, Репак 2, Ејверил 8, Родригес, Морилон.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Фундора 14, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки 6, Кујунџић 7, Костић, Мехић 9, Радевић 4, Тодоровић 2, Рудић, Перић.

Вицешампион Француске искористио је све своје шансе, већим делом сусрета диктирао темпо и заслужено славио, а изједначена борба је виђена само у трећем периоду игре који је домаћин добио на искуство.

Добро је меч почела Легија странаца из Шомона, иако не на свом терену, боље су се снашли, пре свега на сервису и уз домаћинско суђење повела 9:6. Воша није успевала да запрети са сервиса, али се борила у пољу што је било премало за почетак. Тек после аса и добрих сервиса Кубанца Фундоре, те блока Симића, се срспки шампион резултатски приближио (16:15), али је домаћин поново нашао начин да блоком врати претходно стање на семафор (20:17). Имали су још неколико шанси за повратак црвено-бели, али су грешили и брзо се нашли у заостатку у сетовима.

Губитак сета оставио је последице по Новосађане и други период игре почео је серијом 7:0 француске екипе! Сервирао је Валкарсел, али је коректор Воше Вијцеки грешио. Узвратили су гости серијом 3:0 на сервисе Костића који је веома брзо уступио место млађем Тодоровићу. Одржавали су домаћи високо рано стечено вођство без проблема, а Воша је успела да још у два наврата припрети и истопи део заостатка (15:11), али су у самој завршници повезали неколико грешака и други сет отишао је у неповрат.

Мењао је тренер Војводине НС семе Душко Николић, посегао за вечитим џокером Мираном Кујунџићем који је почео трећи сет на корекцији, а остао је у игри и Тодоровић. Нова основна дијагонала разиграла се на почетку овог периода игре, а после неколико добрих потеза Стевана Симића Воша је повела 11:10. Кујунџић је водио екипу, али је читав тим играо веома пожртвовано и снажно у пољу, чекајући своју шансу. Резултатска клацкалица средином сета била је дуго на снази, али нико није успевао да се “одлепи” на два поена разлике. Код 22:21, добар сервис Ејверила донео је контру домаћину коју су реализовали преко Патака и одржали ту предност до максималне победе.

Реванш сусрет трећег кола квалификација играће се у уторак у Новом Саду од 20 часова, а Војводини ће за пролаз у групну фазу Лиге шампиона требати победа од 3:0 или 3:1, а затим и победа у златном сету.

М. Ристић

Симић: Показали да можемо

Средњи блокер Новосађана Стеван Симић истиче да није све завршено и да ће у реваншу све бити другачије.

- Упркос поразу, није све изгубљено. Шомон је добра екипа, али показали смо, посебно у трећем сету, да можемо да играмо с њима. Французи су рано стицали вођство и било им је лакше да играју после такве ситуације, али у Новом Саду очекујем потпуно другачију утакмицу и да ће се све преломити на нашу страну – рекао је Симић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести