Квалификације ЛШ: Шахтјор-Војводина 0:3 (23:25, 18:25, 22:25)

Одбојкаши Војводине НС семе савладали су у Минску Шахтјор из Солигирска у реванш мечу треће рунде квалификација за Лигу шампиона са 0:3 (23:25, 18:25, 22:25).
Ф. Бакић/Тајм-аут одбојкаша Војводине
Фото: Ф. Бакић/Тајм-аут одбојкаша Војводине

Трећи сет:

Поново је српски шампион играо добро, распуцао се Павле Перић и повео свој тим до високог вођства (9:5) у трећем периоду игре. Држали су црвено-бели ту предност без проблема до 16:12, а уследила је серија 4:0 домаћина и изједначење после доброг блока. Желела је Воша максималну победу, поново добри сервиси Симића и блок Машуловића вратили су вођство 21:18, али је поново Шахтјор изједначио. На крају 22:25 за Војводину и коначно славље за Лигу шампиона.

Други сет:

Ас Стефана Симића одмах је донео предност Војводини, али је блок Шахтјора убрзо изједначио на 4:4, а снажни су били напади са обе стране па је изједначење трајало до 9:9. Висок квалитет игре с веома мало грешака умела је публика да награди, али је интензитет сервиса ослабио. Тек после добре одбране Перића и контре коју је искористио Никић, те ас сервиса Тодоровића Новосађани су поново имали два поена вишка (13:11). Ушао је затим Буша на сервис и исфорсирао две грешке домаћих па је предност црвено-белих нарасла на 17:13, тренер Шахтјора потрошио је и други тајм-аут, али је уследио ас сервис и огромних плус пет. Досуђена је грешка Тодоровићу, домаћи су тако пришли на три поена заостатка, а блоком Шмат на 18:20 и донекле закомпликовали ситуацију. Ипак, добар блок је Воши донео контру, искористио ју је Никић и после ас сервиса Симића све је експресно враћено на плус пет (23:18). Севнуо је блок Никића и после грешке Шкредева све је било готово, Воша је освојила други сет и пласирала се у Лигу шампиона.

Први сет:

Почетак меча припао је Новосађанима, одличан је на пријему био Перић, напади Симића и његов ас сервис, те две грешке Шкредава, донели су уводно вођство 8:3, а тренер Шахјтора већ је потрошио тајм-аут. Узвратили су домаћи серијом 4:0, а све после сервис грешке Симића, доброг блока Шмата и грешке у нападу Никића, па је одмором реаговао Гавранчић. После грешке Ћераповића, Воша је дошла до три поена вишка (12:9), а затим се ушло у период игре поен за поен, све до 15:12. Пришли су домаћи на поен заостатка, Новосађани су и даље држали контролу, а пропустили су и две контре за нову осетнију разлику. Упркос пропуштеним контрама, српски шампион је држао добар пријем, нападачи су били расположени, а имао је Шахтјор контру за изједначење, али је Перић изблокирао Тевкуна и донео две сет лопте (24:22). Био је то први блок Новосађана у првом сету, а Перић је крунисао добру игру и донео први сет црвено-белима.


Први меч завршен је победом Новосађана са 3:0 у сетовима.

Два пута су црвено-бели заустављени на прагу елите у минуле две сезоне, али после проласка преко Аркаде из Галација и максималне победе у првом мечу над Шахтјором, отворио се простор да прођу у Лигу шампиона. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести