Квалификације ЛШ: У инспиративној атмосфери пашће и Белоруси

Трећу годину узастопно одбојкаши Војводине НС семе играће у трећем коло квалификација за Лигу шампиона.
Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине спремни да прославе с навијачима и успех  у утакмици са Шахтјором
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине спремни да прославе с навијачима и успех  у утакмици са Шахтјором

У последњем двомечу пред групну фазу елитног европског такмичења мораће да прескоче препреку звану Шахтјор из Солигорска. После добре представе у другом мечу минулог кола и елиминације румунске Аркаде, црвено-бели ће први меч са Шахтјором одиграти на свом терену сутра од 18 часова (Спорт клуб 3), а реванш је у Минску следеће среде.

Улог за оба тима је велики, групна фаза Лиге шампиона је жеља троструког узастопног шампиона Србије и сви се у клубу надају да ће трећа бити срећа. На папиру Шахтјор је доста слабији ривал од Аркаде, што неће уљуљкати Новосађане да не одиграју најбоље што могу и домогну се европске клупске елите. У редовима нашег шампиона сматрају да у инспиративној атмосфери какава је била у утакмици са Румунима могу да падну и Белоруси.

- Сматрам да Шахтјор спада у ранг екипа које су по квалитету блиске нама. Чињеница је да су Белоруси имали много лакши посао у другом колу у односу на нас, што не мора да им  буде предност, јер смо ми одиграли два веома јака меча са Румунима и прошли даље. Претпостављам да ће се тим из Солигорска ослањати на физичке предиспозиције, на јак сервис и напад, али ми смо показали да умемо да играмо чврсто важне поене у важним утакмицама. На нама је да изађемо на терен спремни и да обезбедимо добар резултат за реванш - рекао је спортски директор Слободан Бошкан.


ДАНИЛО ПАВЛОВИЋ: Добро знам шта нас чека у Спенсу

Један од двојице странаца у екипи Шахтјора је српски интернационалац Данило Павловић, некадашњи примач Црвене звезде, а био је и члан нашег националног тима у Лиги нација. У двомечу другог кола са финском Састамалом био је један од најбољих играча свог тима.

-Долазимо с високим амбицијама, циљ нам је пласман у Лигу шампиона. Показали смо у другом колу да знамо да играмо, да смо спремни и квалитетни. Знам шта нас чека у Новом Саду и како Војводина игра на домаћем терену, с чиме је упозната моја екипа гледајући видео меча против Аркаде, која није ни мало наивна екипа. Састав црвено-белих је промењен у односу на прошлу сезону, али је квалитетан. Прошле сезоне сам играо 10 утакмица са Војводином и имам половичан учинак. Очекујем пуне трибине у Спенсу, али и поред тога  надам се повољном резултату. Ово ће ми бити први пут да долазим у Србију после пет месеци, узбуђен сам, али хладне главе ћу приступити утакмици. Само због домаћег терена благу предност дајем Војводини у сутрашњем окршају – рекао је Павловић.


Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић упозорава  да  следи озбиљан изазов, али верује у своје изабранике.

- Шахтјор има два странца и обојицу знамо веома добро, Тевкуна из Баркома, јер смо два пута играли са Украјинцима, а Павловића из Црвене звезде. Имају и доста репрезентитаваца и генерално су добар тим. Игра са Румунима у реваншу улила нам је самопоуздање, жељни смо новог доказивања и једва чекамо наредну утакмицу, а рецепт за успех знамо. Ако поновимо приступ, жељу, енергију и квалитет из новосадске утакмице са Аркадом успех неће изостати. Верујем да можемо у Лигу шампиона. Пут до циља биће тежак из разлога што је реванш у Белорусији, а то је увек преднсот ривала. Сад је важно да у нашој дворани забележимо позитиван резултат, а након тога ћемо се припремити  за реванш - казао је Гавранчић.

Либеро Никола Лакчевић није штедео лепе речи на рачун сјајне атмосфере у реваншу другог кола и пожелео је да у сутрашњем дуелу атмосфера у сали  буде још лепше и боље.

- Заиста смо одиграли квалитетно и борбено против Аркаде у Спенсу, али ништа од тога  не би било без сјајне публике, било је право уживање играти у таквој атмосфери. Показали смо да умемо да играмо велике и важне утакмице, а уз помоћ навијача можемо да надиграмо Белорусе. Позивам навијаче да дођу у што већем броју и подрже нас на путу ка пласману у Лигу шампиона  - поручио је Лакчевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести