Квалификације ЛШ: Војводина после Златног сета савладала Румуне

У другом колу квалификација за Лигу шампиона новосадска Војводина савладала је румунску Аркаду из Галација, Војводина-Аркада Галати 4:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:22, 15:11).
Ф. Бакић/Милош Никић против двојног блока
Фото: Ф. Бакић/Милош Никић против двојног блока

Први сет

Војводина је од старта меча повела и ту предност одржавала је до краја сета. +5 поена разлика направила је код 11:6, а +6 је било на 14:8. Новосађани су били борбени у овом сету, није било изгубљене лопе и одбрана је деловала фрустрирајуће за госте. Све су хватали у одбрани, а пријем као и напад функционисао је изузетно добро. На крају је било 25:20.

Други сет

Играло се дуго поен за поен уз вођство Војводине поен предности. Гости су повели на 7:8, потом повећали предност на 7:10. Домаћи играчи су се вратили у меч на 16:17, али су гости пре свега добрим сервисом реметили напад Војводине. Румуни су сада били борбенији а добар сервис омогућавао нешто лаганији напад. На крају сета било је 21:25.

Трећи сет

Војводина је у овом сету била доминантна. Чак осам поена разлике је било. Све је функционисало до 20:12, а онда су упорни Румуни дошли до 22:20. Били су заиста невероватни у одбрани, а потом су сервисом реметили одбрану домаћих, међутим, Никић и другови нису дозволили коначан преокрет. На крају сета је било 25:21.    

Четврти сет

Гости су одлично почели сет. Водили су све до 14:15, били су бољи гости у тим тренуцима и чинило се да до Златног сета неће доћи. Међутим велики преокрет начинили су играчи Војводине. Чак три поена разлике је било. Прорадио је сервис и пролаз у нападу и све је деловало једноставно. Гости се нису предавали 23:22 је било али је Војводина успела да приведе сет у своју корист и одведе утакмицу у Златан сет 25:22.     

Златни сет

Сет који је водио у треће коло Квалификација за Лигу шампиона добио је играч Војводине Благојевић. Кључне поене у нападу али и после сервиса донео је овај играч Новосађана. Гости су водили, али је Војводина успела преокрене меч и реши га у своју корист 15:11.    

Фото: Ф. Бакић/Мали навијачи Војводине

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести