Квалификације за ЛШ: Одбојкаши Војводине лако савладали Полонију

ТРЕНТО: Одбојкаши Војводине НС семе однели су победу од 3:1 у сетовима у првој утакмици Ф групе квалификација за Лигу шампшиона против екипе Полоније из Лондона.
Kapiten Stevan Simić veruje u trijumf domaćina   Foto: OK Vojvodina NSS
Фото:  Капитен Стеван Симић верује у тријумф домаћина   Фото: ОК Војводина НСС

Војводина – Полинија 3:1 (21:25, 25:21, 25:23, 25:18)

Војводина је добро почела меч против лондонске екипе и искористила бројне грешке противника да стигне до три поена предности, али средином сета долази до преокрета и Новосађани до краја нису успели да сустигну предност Полоније која је пред крај порасла на чак четири поена.

Други сет је Војводина започела далеко ангажованије и, након уводне размене поен за поен у изједначеној игри, врло брзо почела да се одлепљује и увећава предност у односу на противника, да би на крају рутински завршила сет у своју корист резултатом 25:21.

Лоше је кренуло по Војводину у трећем сету, што су Енглези вешто искористили и мало по мало увећавали предност. Међутим, када је већ деловало да је све готово и да ће Полонија убедљиво добити сет, Новосађани се враћају у живот из наизглед безизлазног заостака 14:19 и успевају да изједначе на 21:21. Нису ту стали и први долазе до сет лопте, коју успешно користе да добију трећи сет резултатом 25:23.

Четврти и, како се испоставило одлучујући, сет Војводина је практично у целости контролисала, не дозвољавајући противнику да доведе у питање ко је на терену укупно боља екипа. Своју доминацију Новосађани су потврдили стигавши до шест меч лопти пред крај сета, при чему су успешно искористили већ прву и добили сет резултатом 25:18 за укупних 3:1 у сетовима.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести