Квалификације за ЛШ: Трентино очекивано прејак за солидну Војводину

ТРЕНТО: Одбојкаши Војводине НС семе нису успели да направе чудо и да у другој утакмици квалификација за Лигу шампиона савладају фаворизовану домаћу екипу Трентина.
Aleksandar Blagojevic odbojka
Фото: Александар Благојевић, фото: ЦЕВ

Нису Новосађани разочарали, напротив, пружили су више него солидан отпор далеко искуснијој екипи али овога пута није могло боље и више, пре свега захваљујући неупоредиво квалитетнијем сервису Италијана, који је у потпуности пореметио пријем и ритам Војводине.

Војводина је добро почела меч против троструког шампиона Европе и апсолутног фаворита екипе Трентина. Играло се поен за поен и та резултатска клацкалица је трајала све до половине првог сета, када је домаћин први пут направио опипљивију предност од три поена. Нажалост, понајвише захваљујући сопственим грешкама на сервису, Војводина ту предност више није успела да сустигне и Трентино користи већ прву од пет сет лопти за 25:19 на крају првог сета.

Одличан старт Војводине у другом сету је поприлично изненадио домаћина и Новосађани брзо стижу до предности од 5:1, а код резултата 7:3 за Војводину Италијански тренер се одлучио за први тајм-аут. То је мало размрдало Италијане, који прво ублажавају предност нашег шампиона а потом и поравнавају на 10:10. Некадашњи играч Војводине Подрашчанин је тада везао четири одлична сервиса за потпуни преокрет домаћина на 15:11. Након тога Италијани готово рутински приводе други сет крају и добијају га резултатом 25:20.

Након свега виђеног у прва два сета, Војводина више није имала снаге за значајнији отпор и трећи сет је био само формалност и прилика да Италијански тренер пред домаћом публиком пружи шансу неколицини мање афирмисаних играча. Солидни Новосађани су се трудили, одбранили две меч лопте Италијана али боље од 25:18 на крају за Трентино није било могуће.

Занимљиво је да је у првој постави Трентина играо и Марко Подрашчанин, репрезентативац Србије и некадашнји првотимац Војводине, остваривши запажену улогу у својој екипи. Њега је у другом сету на неко време заменио Срећко Лисинац, други наш репрезентативац у екипи Трентина.

Е. Д.

Итас ТрентиноВојводина НС семе 3:0 (25:19, 25:20, 25:18)

ИТАС ТРЕНТО: БЛМ арена, гледалаца: 150, судије: Рајковић (Хрватска), Маркељ (Словенија).

ТРЕНТИНО: Кортесија 3, Аргента 3, Сперото, Росини, Сантос 8, Ђанели 3, Кој 12, Акути 1, Абдел–Азиз 13, Пол, Соса Сијера, Подрашчанин 6, Лисинац 3, Де Анђелис.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Брборић, Чубрило 2, Бајандић 3, Ковачевић 5, Негић, Машуловић 5, Бошњак, Буша, Благојевић 10, Пришић, Тодоровић, Рудић, Перић 6.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести