Квалификације за ЛШ: Шомон освојио сва три сета, без пролаза за Војводину

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона јер су у малој сали Спенса изгубили од француске екипе Шомон резултатом 0:3 (23:25, 23:25, 17:25)
odbojkasi vojvodine
Фото: Дневник/ Филип Бакић

1 СЕТ

Од почетних 0:1 за Шомон, Војводина је убацила у пету брзину и на први тајмаут отишла са предношћу од 8:4 ѕахваљујући добрим потезима Мехића, Лазара и Симића. И настављено је у том ритму сјајним сервисом и асом Симића за 9:4. Ипак Шомон се диже и добром серијом и блоком стиже до изједначења  11:11.

Стала је Војводина у овом делу првог сета и серија Шомона од 7:0 за предност од 11:13. Блок Мирка Радевића прекида серију Француза. Игра се потпом поен за поен и Шомон одржава предност од два поена. Французи потом са две контре долазе до 18:22. Војводина се потом диже и долази до 23:24 и спречава чак четири сет лопте за Французе. Али сервис грешком Вучичевића Шомон долази до коначних 23:25.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

2 СЕТ

У јаком ритму су кренули  Французи и у другом сету и брзо стигли до 5:9. Војводина прави мини серију за 7:10, на сервис Ивана Костића. Она иде серија Шомона за 8:14.  Одржавају одбојкаши предност од шест поена првенствено игром Винкелмилера, Ејверија и Патака за 11:17, а онда повећавају предност и стижу до 13:21.

Није имала Војводина снаге да преокрене резултат, иако је приредила драматичну завршницу и направила серију од седам поена за 23:24 на сервис Кујунџића . Шест сет лопти није искористио Шомон. Али након сервис грешке Французи освајају и други сет са 23:25.

3 СЕТ

Шомон након што је обезбедио играње у Лиги шампиона, није стао ни у трећем сету и брзо је повео са 3:6, а онда и са 4:12. Очигледно је да одбојкаши Војводине нису имали снаге да играј макар за престиж.

Мало су се тргли Новосађани и стигли до 7:12. Ипак, било је то кратког даха, јер Шомон стиже до 10:18.  Привели су Французи мирно крају трећи сет против немотивисане Војводине и славили са 17:25.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Подсетимо, Војводина је лане дошла до завршнице квалификација за ЛШ, али је у двомечу у трећем колу поклекла од, такође, француске екипе Тулуза.

Након двомеча са Шомон Војводина није обезбедила пролаз у ЛШ те ће играти у ЦЕВ купу.

 Р. Д.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести