Квалификације за ОИ: Одбојкашице Србије иду у Токио

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се на Олимпијске игре у Токију, пошто је после велике борбе победила Пољску 3:1.
Tijana Bošković predvodila je saigračice do Tokija 2020. Foto: MN pres
Фото: Тијана Бошковић предводила је саиграчице до Токија 2020. Фото: МН прес

Актуелне светске и европске шампионке славиле су пред бучном публиком у Вроцлаву после четир сета – 21:25, 25:23, 25:16, 25:23. Србија није одиграла најбољи меч, међутим успела је да дође до тријумфа и пласмана у Јапан. То ће бити четврто узастопно учешће српских одбојкашица на ОИ.

Лоше су отвориле наше одбојкашице меч, Тијана Бошковић заустављена је у више наврата, ни Бранкица Михајловић није бриљирала и уследио је губитак првог сета (21:25).  Србија није бриљирала ни у другом периоду игре, играло се поен за поен, али се у завршници разиграла Бјанка Буша, као и Бошковићева и наше девојке долазе до изједначења, 25:23. У трећем сету Српкиње су опустиле руку и резултат се одмах видео на семафору. Од средине сета наше девојке су преузеле потпуну контролу над мечом. Пољска није могла да дође до поена, а сет је завршен резултатом 25:16.

Највише узбуђења донео је последњи, четврти сет, када су Пољакиње имале вођство од 18:12, али како се ближио финиш сета, наше репрезентативке су играле све боље, посебно Маја Огњеновић и чудесна Тијана Бошковић. Успеле су наше девојке да изборе велики преокрет, самим тим и тријумф и пласман у Токио, а Пољакиње нису могле да сакрију сузе одмах после меча, после велике прилике коју су пропустиле да меч уведу у пети сет.

Бошковићева је била најефикаснија са 27 поена, Михајловићева је додала 18, Поповићева је имала 12, док Буша меч завршила са десет поена.

У пораженом саставу Смаржек је постигла 27, Стишјак је имала 16, док је Каколевскак остварила 11.
 

Србија – Пољска 3:1 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23)

ВРОЦЛАВ: Дворана Орбита, гледалаца: 3.000, судије: Сусана Марија Родригес Хатива (Шпанија).

СРБИЈА: Буша, Лазовић, М. Поповић, Мирковић, Михајловић, Огњеновић, Вељковић, Пушић, Бјелица, Алексић, С. Поповић, Бошковић, Миленковић, Благојевић.

ПОЉСКА: Грајбер, Алагиерска, Витковска, Каколевска, Лукашик, Штенцел, Стисјак, Ефимиенко, Мај-Ервардт, Волош, Медрзик, Смаржек, Залослинска, Ковалевска.
 

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести