Квалификације за ОИ у Токију: „Орлови” дефинитивно у Берлину

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) објавила је саставе турнира континенталних квалификација за Олимпијске игре 2020, који ће се одиграти од 4. до 12 јануара.
Odbojkasi Srbije u meču sa Ukrajinom Foto:CEV
Фото: Odbojkaši Srbije u meču sa Ukrajinom Foto:CEV

Српски одбојкаши сазнали су да ће најважнију битку за одлазак на Олимпијске игре у Токио следеће године водити у Берлину. Престоница Немачке изабрана је за једног од домаћина континеталних квалификација за ОИ. Осим у Берлину олимпијски турнири играће се и у Каиру (Египат), Ђангмену (Кина), Сантјагу (Чиле) и Ванкуверу (Канада).

Састави група це бити одређени на основу ранг листе ЦЕВ, а то значи да би у конкуренцији одбојкаша у Берлину у Б групи требало да играју Србија, Француска, Бугарска и Холандија, а у А групи Немачка, Белгија, Словенија и Чешка. Пласман на ОИ 2020, које су на програму од 24. јул до 9. августа у Токију, избориће само победници група.

Саопштено је да ће у конкуренцији одбојкашица турнири бити организовани у Апелдорну (Холандија), Јаундеу (Камерун), Након Рачаси (Тајланд), Манисалес (Колумбија) и Санто Доминго (Доминиканска Република). Одбојкашице Србије успеле су већ да обезбеде визу за Токио, заједно са селекцијом домаћина, Кином, САД, Бразилом, Русијом и Италијом.

Карту за Олимпијске игре код одбојкаша обезебдили су Јапан, Бразил, САД, Италија, Пољска, Русија и Аргентина. 

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести