ЛИ­ГА НА­ЦИ­ЈА ЗА ОД­БОЈ­КА­ШИ­ЦЕ: Срп­ки­ња­ма јед­на по­бе­да

Од­бој­ка­ши­це Ср­би­је су пр­ви тур­нир Ли­ге на­ци­ја у Рио де Жа­не­и­ру за­вр­ши­ле по­ра­зом од Бра­зил­ки 0:3 (15:25, 19:25, 19:25).
1
Фото: Срп­ки­ње не­моћ­не про­тив Бра­зи­ла, фо­то: ФИВБ

Иза­бра­ни­це се­лек­то­ра Ђо­ва­ни­ја Гви­де­ти­ја ни­су мо­гле да па­ри­ра­ју ве­ли­ком фа­во­ри­ту, за ко­је је игра­ла и јед­на од нај­бо­љих од­бој­ка­ши­ца пла­не­те Га­би, а еки­пу је бор­ди­ло 9200 гле­да­ла­ца у дво­ра­ни Ма­ра­ка­на­зи­њо. На­ша се­лек­ци­ја се хра­бро бо­ри­ла, али је Бра­зил био су­пер­и­о­ран у сва­ком се­ту. У са­ста­ву је би­ла и Ка­та­ри­на Ла­зо­вић, ко­ја се при­кљу­чи­ла ти­му, али ни­је ула­зи­ла у игру.

Ср­би­ја је сва­ка­ко на овај тур­нир до­шла знат­но под­мла­ђе­на па су шан­се до­би­ле и игра­чи­це из до­ма­ће ли­ге. Сход­но то­ме, срп­ска се­лек­ци­ја је пр­ви тур­нир за­вр­ши­ла са јед­ном по­бе­дом, над Тај­лан­дом и три по­ра­за. Бо­љи од на­ших де­во­ја­ка би­ли су До­ми­ни­ка­на, Ки­на и до­ма­ћин.

Срп­ки­ње да­нас већ пу­ту­ју у Сје­ди­ње­не Аме­рич­ке Др­жа­ве, где их од 28. ма­ја оче­ку­је дру­ги дру­ги тур­нир у Ар­линг­то­ну. Ри­ва­ли ће јој би­ти Пољ­ска, Тур­ска, Ка­на­да и Бу­гар­ска.

К. Б. 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести