Лига нација: Пораз одбојкаша Србије од Француске

ЕКС ОН ПРОВАНС: Одбојкаши Србије поражени су трећи пут у Лиги нација, а у деветом мечу овог такмичења савладала их је репрезентација Француске максималним резултатом.
Meč Francuska-Srbija Foto: OSS
Фото: ОСС

После добре игре у првом сету није се очекивао овакав епилог, али управо је тај период игре оставио последице по нашу екипу и меч је убрзо после тога фактички завршен.

Разиграни Урош Ковачевић је на почетку меча обезбедио предност нашем тиму од три поена, а до другог обавезног одмора водили смо 15:11. Грешили су Французи, али су се брзо консолидовали и преко разиграних Росара и Енгапета смањивали заостатак, а стао је сервис са српске стране. Подизао је домаћин ниво игре, блоком је Енгапет донео изједначење у завршници (22:22), а после грешке Лубурића Французи су дошли до сет лопте. Грешила је Србија, на крају сета имала чак 11 лоших потеза, домаћин је искористио седму сет лопту за вођство.

Неизвесна завршница уводног периода игре оставила је последице по нашу репрезентацију. Добри сервиси домаћина донели су им велику предносту раној фази (10:4), па је селектор Никола Грбић почео да мења поставу. Ушли су Катић, Мијаиловић, Подрашчанин и Атанасијевић, али су домаћини демонстрирали своју препознатљиву игру, па је предност расла све до дуплирања вођства.

И у трећем сету никако наши момци нису могли да се отргну размишљању о пропуштном из првог периода игре, што је искористила одлична селекција Француске. Сервис и блок  били су на врхунском нивоу и када је на другом обавезном одмору било 16:9 све је било решено,три бода заслужено је освојила Француска.

Четвртог викенда одбојкаши Србије играће у Сједињеним Америчким Државама, с домаћином, Ираном и Пољском.

        М. Ристић

Србија - Француска 3:0 (31:29, 25:16, 25:15)

ЕКС ОН ПРОВАНС: Дворана Ларена ди пеји екс, гледалаца: 2.000, судије: Марошек (Пољска), Качадор (Бразил).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 11, Катић 2, Крсмановић 2, Ивовић 7, Јововић 1, Мијаиловић 3, Атанасијевић 4, Лубурић 7, Мајсторовић (л), Подрашчанин 2, Росић, Лисинац 8, Костић.

ФРАНЦУСКА: Агуени, Гребењиков (л), Патри 1, Тоњути, Тили, Линел, Енгапет 15, Бризар, Боје 16, Ле Гоф 8, Бултор, Клевено (л), Росар 13, Шинењез 5.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести