Лига нација: Сигурна победа одбојкашица Србије против Пољске

Одбојкашице Србије победом су почеле такмичење у трећој недељи Лиге нација која се игра у Белгији.
d
Фото: ОСС

Пред изабраницама Бранка Ковачевића, који овог пута мења селектора Зорана Тер­зића, пале су Пољакиње и то максималним резултатом 3:0, чиме су наше репрезентативке дошле до четвртог тријумфа, а за сада имају три пораза.

Иако су сва три сета протекла у поприлично изједначеној игри, млади састав Српкиња је ипак показао да је квалитетнији. Неизвестан први сет донео је много преокрета, а у самој завршници и доста узбуђења. У одлучујућим тренуцима Србија је на крилима сјајне Јелене Благојевић, али и уз помоћ Пољакиња које су грешиле, успела да са 27:25 поведе 1:0. У наставку су противнице наших девојака на оба техничка тајм–аута имале предност, али су Српкиње постепено градиле ситуацију за још један преокрет. Други сет је „преломила“ Маја Алексић са два везана аса, на шта се надовезала расположена Катарина Лазовић, која је донела нашима прву сет лопту, а потом је и искористила другу.

Сигурно су одиграле трећи сет одбојкашице Србије и већ на половини су успеле да се одвоје на три поена предности (16:13). Без проблема су одржавале вођство до уласка у завршницу, када су Пољакиње припретиле и приближиле се на поен заостатка (23:22), али више од тога нису могле. Слађана Мирковић је асом решила питање победника и ставила тачку на ову утакмицу.

Наша репрезентација данас од 17.15 часова игра други меч у Белгији против селекције Русије.      

К. Б.

СрбијаПољска 3:0 (27:25, 25:21, 25:22)

КОРТРАЈК: Дворана Ланге Мунте, гледалаца: 200, судије: Шабан (Египат), Санти (Италија).

СРБИЈА: Бјелица 12, Буша, Лазовић 18, Антанасијевић, Поповић 5, Савић, Мирковић 3, Пушић, Алексић 7, Благојевић 14, Коцић, Лозо, Кубура, Гочанин.

ПОЉСКА: Каколевска 3, Новицка 2, Алагијерска 2, Витковска, Стенцел, Штисијак 1, Ефимијенко–Млотковска 8, Боцијек, Грајбер 4, Медржик 9, Смаржек 19, Розански, Плеснирович 2, Јагла.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести